Μία λίστα τροφίμων που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού και μάλιστα η ευεργετική τους δράση έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Food Technology.
Ιδού λοιπόν η λίστα:
1. Κριθάρι: 11 κλινικές μελέτες τα τελευταία 20 χρόνια απέδειξαν πως η αυξημένη κατανάλωση προϊόντων κριθαριού μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη και ειδικά την LDL.
2. Καστανό Ρύζι: Μειώνει δραματικά τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.
3. Σίκαλη: Σύμφωνα με τις έρευνες, η σίκαλη βελτιώνει την γκλυκαιμική σύσταση των τροφίμων ενώ το ψωμί σίκαλης μειώνει την αίσθηση της πείνας πριν και μετά το φαγητό.
4. Αμύγδαλα: 300 θερμίδες από αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά για μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού προβλήματος.
5. Φουντούκια: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι καλό είναι να καταναλώνονται ολόκληρα και αυτό γιατί τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο φλοιό τους.
6. Ελαιοκάρυδα: Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Βιταμίνη Ε των ελαιοκάρυδων μπορεί να παρέχει νευρολογική προστασία, καθυστερώντας την ανάπτυξη της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα.
7. Φυστίκια Αιγίνης: Τα φυστίκια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως αποκάλυψε έρευνα του 2010.
8. Καρύδια: Μια διατροφή πλούσια σε καρύδια μειώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων σε αυτούς που έχουν διαβήτη τύπου 2.
9. Μαύρα μούρα: Μελέτη του 2010 βρήκε ότι τα μαύρα μούρα είναι αποτελεσματικά στην αποτροπή εντερικών όγκων σε ποντίκια.
10. Βατόμουρα: Η καθημερινή πρόσληψη βατόμουρων βελτιώνει τα επίπεδα ινσουλίνης σε παχύσαρκους μη διαβητικούς ασθενείς.
11. Μπρόκολο: Το μπρόκολο σχετίζεται με τον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη
12. Τομάτες: Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με υπέρταση που κατανάλωναν καθημερινά δύο τομάτες είχαν μείωση της αρτηριακής τους πίεσης.
http://www.cosmo.gr/