13 Νοε 2010

ΗΠΑ : Εικόνες από νεκροτομείο σε πακέτα τσιγάρων! (pics)

Έναν φρικιαστικό και άκρως ανατριχιαστικό τρόπο, προωθεί η διοίκηση τροφίμων και φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ, ώστε οι πολίτες της χώρας να ελαττώσουν και να κόψουν το κάπνισμα, μέσω εικόνων που σοκάρουν και μπορούν να κόψουν και την ανάσα, εκτός από τις καπνιστικές συνήθειες!

Μια συλλογή φωτογραφιών που περιλαμβάνει έναν ασθενή με καρκίνο των πνευμόνων, ένα νεκροταφείο αλλά και ένα...πτώμα στο νεκροτομείο, είναι μερικές από τις συγκλονιστικές αυτές εικόνες, που θα εμφανίζονται στα πακέτα των τσιγάρων, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών στις ΗΠΑ.


Εκπρόσωποι της αμερικανικής διοίκησης τροφίμων και ποτών, δήλωσαν ότι ''η εκστρατεία για την αφύπνιση σχετικά με τις συνέπειες του καπνίσματος, δεν θα περιλαμβάνει μόνο τις γραφικές φωτογραφίες αλλά και συνταρακτικές φράσεις όπως “το κάπνισμα θα σας σκοτώσει”!
''Η FDA, θα πραγματοποιήσει, ένα κρίσιμο βήμα για την μείωση των ασθενειών και των θανάτων που προκαλούνται από το κάπνισμα, με το να προωθήσει τη δραματική αλλαγή της εμφάνισης των πακέτων των τσιγάρων στις ΗΠΑ. Όταν ο κανονισμός τεθεί σε ισχύ, η επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, θα παρουσιάζονται στον καταναλωτή, κάθε φορά που θα αγοράζει ένα πακέτο τσιγάρα.'' υπογράμμισε η επίτροπος της FDA, Margaret A. Hamburg.
Ο Δρ. Len Horovitz, ένας ειδικός πνευμονολόγος, στο Lenox Hill Hospital της Νέας Υόρκης, τόνισε ότι ''αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι οι άνθρωποι να βλέπουν ένα πακέτο τσιγάρων και να συνειδητοποιούν ότι το κάπνισμα προκαλεί καρδιοπάθειες, καρκίνο των πνευμόνων, καθώς και πολλές άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα γενικότερα. Ακόμα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμα και ένα με τρία τσιγάρα τη μέρα τριπλασιάζουν το κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών.''
Η FDA, θα διαλέξει, μέχρι τις 22 Ιουνίου 2011, εννιά ''εικόνες και γραπτές προειδοποιήσεις'', οι οποίες θα εμφανίζονται στα πακέτα των τσιγάρων.
Οι προειδοποιήσεις, θα εμφανίζονται επίσης και στις διαφημίσεις των τσιγάρων, ενώ μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2012, οι εταιρείες καπνού, θα πρέπει να συμπεριλάβουν τα προειδοποιητικά μηνύματα, σε όλα τα πακέτα των τσιγάρων, που πωλούνται στις ΗΠΑ.
http://www.cosmo.gr/