11 Νοε 2010

Μinimal is chic!

Tι σύμπτωση! Η λιτότητα είναι επίκαιρη και λόγω μόδας...Οι φετινές τάσεις απαιτούν να επαναπροσδιορίσεις τον ορισμό της λέξης, να την απαλλάξεις από κάθε αρνητική έννοια και να την αγαπήσεις καθώς είναι αυτή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στη μάχη του στυλ. ‘Ηρθε λοιπόν η ώρα να κλείσεις το «think big» στο πατάρι και να αρκεστείς στις minimal επιλογές που πρότειναν οι σχεδιαστές.


ΠΩΣ ΤΟ ΛΙΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ - TIPS:

- Λιτό δεν σημαίνει βαρετό. Για να δώσεις το στίγμα της εποχής επίλεξε κομμάτια με προχωρημένο design και ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές φόρμες.
- Ο μινιμαλισμός είναι συνδεδεμένος με ισχυρές, δυνατές προσωπικότητες. Αν θες κι εσύ να γίνεις μια από αυτές τις γυναίκες που περπατούν και όλοι γυρνούν να τις κοιτάξουν η λύση είναι απλή και chic- οικονομική. Ένα απλό Little Black Dress με μια λεπτή ζώνη αρκεί για ένα ολοκληρωμένο outfit.
- Η κάπα αναδεικνύεται σε κομμάτι-πρωταγωνιστή της σεζόν. Απαραίτητη προυπόθεση να είναι είναι μίνιμαλ. Και ιβουάρ κατά προτίμηση.
- Το παντελόνι είναι όπως πάντα κομμάτι-κλειδί. Αυτό το στυλ απαιτεί καθαρές γραμμές, διακριτικές λεπτομέρειες και δυναμικά, στητά υφάσματα.
- Πάρε ιδέες από τις συλλογές των Stella McCartney, Calvin Klein, Max Mara. Επειδή όμως η ζωή δεν είναι πασαρέλα και όταν πιάσουν τα κρύα δεν μπορείς να βγεις με γυμνά πόδια ολοκλήρωσε το look με ένα χοντρό οπάκ καλσόν.
- Μην σνομπάρεις τις κλασικές, πλεκτές, μονόχρωμες μπλούζες σου. Είναι και πάλι στην επικαιρότητα (όχι ότι έφυγαν ποτέ) και ταιριάζουν γάντι στην εν λόγω τάση.
- Με μία τσάντα που συνδυάζει τη retro-επιστροφή και το μινιμαλισμό θα κάνεις εντύπωση (και οικονομία).
- Ένα ζευγάρι μποτάκια χωρίς περιττές φαμφάρες και στολίδια συνδυάζεται με όλα τα παραπάνω αλλά και με όλα όσα έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Κρατήσου όμως και μην επιλέξεις μαύρο. Το γκρι είναι πιο ιδιαίτερο και πίστεψέ μας δεν σε δεσμεύει καθόλου στους συνδυασμούς σου.
- Μην ξεχάσεις εντελώς τα κοσμήματα. Διάλεξε με προσοχή ένα chic δαχτυλίδι και στόλισε έτσι το look. Mην παρασυρθείς... Για να διατηρήσεις το κόνσεπτ θα πρέπει να είναι το μοναδικό αξεσουάρ- κόσμημα που θα φορέσεις.
http://www.stylista.gr/