12 Νοε 2010

Ήταν αεροσκάφος;

Ίχνος αερίων ενός επιβατικού αεροσκάφους ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Καλιφόρνια την περασμένη Δευτέρα και τους αναστάτωσε σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Η εικόνα παραμορφώθηκε λόγω της γωνίας της κάμερας, του ανέμου και άλλων περιβαλλοντικών φαινομένων.
Ειδικοί της NASA και του Πενταγώνου συμπέραναν πως η πηγή του "ίχνους πυραύλου" που εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας και προκάλεσε αναστάτωση στη Νότια Καλιφόρνια ήταν επιβατηγό αεροσκάφος.
Ο συνταγματάρχης Ντέηβ Λαπάν, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε πως οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για το ίχνος των αερίων ενός αεροσκάφους, η εικόνα του οποίου παραμορφώθηκε λόγω της γωνίας της κάμερας, του ανέμου και άλλων περιβαλλοντικών φαινομένων.
Το συμπέρασμα αυτό υποστήριξε και ο Αλ Μπάουερς, στέλεχος του ερευνητικού τμήματος του Dryden Flight Research Center της NASA στην έρημο Μοχάβε, καθώς και ο Πάτρικ Μίνις, επιστήμονας του Κέντρου Ερευνών Λάνγκλεϊ στη Βιρτζίνια.
Το φαινόμενο είχε κάνει αίσθηση στα ΜΜΕ και στο Ίντερνετ, καθώς ήταν πολλοί αυτοί που έκαναν λόγο για κάποια μυστική δοκιμή πυραύλου ή αεροσκάφους.
Η θαλάσσια περιοχή όπου παρατηρήθηκε το ίχνος είναι κοντά σε ζώνη που χρησιμοποιείται από το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ως πεδίο βολής, ενώ βρίσκεται κοντά και στην αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ, από όπου εκτοξεύονται δορυφόροι και λαμβάνουν χώρα δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων.
http://news247.gr/