19 Νοε 2010

Δολοφονική επίθεση

Επίθεση με σιδερολοστούς δέχτηκαν δύο καθηγητές των ΤΕΦΑΑ της θεσσαλονίκης, στην περιοχή Θέρμη. Δύο άγνωστοι τους χτύπησαν μέσα στο γραφείο τους και τους τραυμάτισαν σοβαρά.
Δολοφονική επίθεση δέχτηκαν δύο καθηγητές του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, στη Θέρμη, από δύο αγνώστους οι οποίοι εισέβαλαν στο γραφείο τους με κράνη και τους χτύπησαν με σιδηρολοστούς.
Ένας από τους δύο καθηγητές έχει μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο δεύτερος καθηγητής υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς. Πάντως και ο συνάδελφός του έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στιις τρεις το μεσημέρι. Μετά την επίθεση οι δύο δράστες έσπευσαν να εξαφανισθούν με μοτοσικλέτα, πιθανά κλεμμένη, η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή της Καρδίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση σχετίζεται με θέματα που άπτονται ακαδημαϊκών ζητημάτων.
Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, καταδίκασε την επίθεση επισημαίνοντας ότι "τέτοια γεγονότα, πρωτοφανή για την ακαδημαϊκή ζωή του Αριστοτελείου και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, προσβάλλουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και συνιστούν επίθεση και τρομοκράτηση των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης".
Σε δήλωση για το συμβάν προέβη και ο πρύτανης, Γ. Μυλόπουλος.
"Είναι ελλιπής η φύλαξη του πανεπιστημίου, σε όλο το κάμπους της Θέρμης υπάρχει μόνο ένας φύλακας. Περιμένουμε από το υπουργείο την πρόσθετη κάλυψη στην οποία δεσμεύτηκε".
http://news247.gr/