14 Νοε 2010

Σαρκοζί: Επαναδιόρισε πρωθυπουργό το Φρανσουά Φιγιόν

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επαναδιόρισε σήμερα το πρωΐ στη θέση του πρωθυπουργού τον Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος χθες του είχε καταθέσει την παραίτηση της κυβέρνησής του, στα πλαίσια του αναμενόμενου από πολλών μηνών ανασχηματισμού, αναφέρεται στο ανακοινωθέν της προεδρίας.
«Σε εφαρμογή του άρθρου 8 του Συντάγματος, ο πρόεδρος της δημοκρατίας ονομάζει τον κο Φρανσουά Φιγιόν πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να του υποβάλλει την πρόταση για μία νέα κυβέρνηση», τονίζουν τα Ηλύσια.
Ο επαναδιορισμός του Φιγιόν βάζει τέλος στις εικασίες για την κατάληψη της θέσης, που είχε προκληθεί από τον ανταγωνισμό που είχε εκδηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στον ίδιο και τον, κεντρώο, υπουργό Οικολογίας Ζαν -Λουΐ Μπορλό, που για πολύ καιρό πρόβαλε ως ο επικρατέστερος.
Σύμφωνα με πηγές από το κυβερνητικό, δεξιό, κόμμα UMP και κυβερνητικούς κύκλους, η σύνθεση της νέας ομάδας υπό τον Φιγιόν ενδέχεται να γίνει γνωστή έως απόψε.
Ο 56χρονος Φιγιόν είχε καταφέρει στα τριάμισι χρόνια της θητείας του να βγεί από τη σκιά του «υπερπροέδρου» Σαρκοζί, στο βαθμό που να προβάλλει, χάρις στη μεγαλύτερη δημοτικότητά που χαίρει έναντι του αιακοστρόφου των Ηλυσίων, ως «ακλόνητος».
http://www.tovima.gr/