24 Νοε 2010

Υπνοδωμάτιο: Άγγιγµα πολυτελείας

Σε ένα ευρύχωρο υπνοδωµάτιο µε λιγοστά έπιπλα, ο φωτισµός διεκδικεί την καθοριστική σηµασία του, τελικά διαµορφώνοντας ένα αισθαντικό περιβάλλον. Τα διακοσµητικά ευρήµατα περιττεύουν εδώ. Ορισµένες εσοχές µε κρυφό φωτισµό αρκούν για να αναδείξουν τα δοµικά στοιχεία και να αποτυπώσουν τη θελκτική φυσιογνωµία του χώρου, που φέρνει σε αντιπαράθεση το παρελθόν µε το παρόν, την πολυτέλεια µε το µίνιµαλ. Και πάλι θα αποδειχτεί έξυπνη η σύνδεσή τους µε αυξοµειωτή, ώστε να καθορίζεται η ένταση ανάλογα µε τις εκάστοτε διαθέσεις.

Η εικόνα θα ολοκληρωθεί µε ένα σετ από απλίκες σε κάποιον από τους τοίχους και µε επιδαπέδια φωτιστικά στα καίρια σηµεία. Για το µπουντουάρ ενδείκνυται κάποιο επιτραπέζιο φωτιστικό, όχι απαραίτητα σεταρισµένο µε τα επιδαπέδια, το οποίο θα περιστρέφεται εύκολα και θα ανταποκρίνεται σε όποια ανάγκη προκύπτει.
Εναλλακτική λύση: Αντί για τις φωτιζόµενες εσοχές, δοκιµάστε τα επιδαπέδια φωτιστικά µικρού µεγέθους. Θα πετύχετε ένα εξίσου σκηνογραφικό αποτέλεσµα, µε την προϋπόθεση ότι δεν θα διαχέουν παντού το φως, αλλά θα το κατευθύνουν χαµηλά προς το δάπεδο.
ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ ΞΕΝΑΚΗ
http://www.myworld.gr/