25 Νοε 2010

Γυναίκες μη σωπαίνετε - Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

«Να μη σωπαίνουν» όταν πέφτουν θύματα βίας, προτρέπει όλες τις γυναίκες η Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Στην εκδήλωση με θέμα «Βία κατά των γυναικών - Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία», θα προβληθεί οπτικοποιημένο υλικό και θα μοιράζεται στους άνδρες φυλλάδιο με ένα λευκό κορδελάκι.
Πρόκειται για την καμπάνια της λευκής κορδέλας, γνωστή στις αγγλοσαξονικές χώρες κυρίως, όπου άνδρες την 25η Νοεμβρίου και για όσες μέρες διαρκεί η καμπάνια φορούν τη λευκή κορδέλα ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολικής δράσης ενάντια στην έμφυλη βία.
Σύμφωνα με την κοσμήτορα της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, «χρειάζεται ιδιαίτερη επαγρύπνηση στην παρούσα συγκυρία, καθώς οι μορφές βίας κατά των γυναικών εντείνονται, γενικά, σε περιόδους κρίσεων και οδηγούν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα τη ζωή ορισμένων γυναικών». «Η φτώχεια είναι γένους θηλυκού και πλήττει κυρίως τις γυναίκες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κογκίδου.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό σεμινάριο με συντονίστρια την πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, εκπαιδευτικό και εθελόντρια Γραμμής SOS «δίπλα σου», για την καταπολέμηση της βίας, Νίκη Ρουμπάνη.
http://www.tovima.gr/