24 Νοε 2010

Είναι επίσημο: στις 29 Απριλίου ο γάμος William - Kate!

Μία μέρα... έξω έπεσαν τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου για την ημερομηνία του πριγκιπικού γάμου: όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι, ο γάμος του William και της Kate Middleton θα γίνει την Παρασκευή, 29 Απριλίου, στο Αβαείο του Westminster!
 «Ο πρίγκιπας William της Βρετανίας θα παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του Kate Middleton την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 στο Αβαείο του Westminster στο Λονδίνο», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του Clarence House.
 Το κλίμα χαράς συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς οι περισσότεροι Βρετανοί ζουν και αναπνέουν για τον πριγκιπικό γάμο, που αναμένεται να κοστίσει πολλά αλλά και να αποφέρει ακόμα περισσότερα.
 Στο Αβαείο του Westminster έγινε ο γάμος της βασίλισσας (1947), της γιαγιάς του William, αλλά και της μητέρας της (1923), καθώς και η εξόδιος ακολουθία για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana, την μητέρα του μέλλοντα γαμπρού (1997).
 Στο ίδιο μέρος έχουν ταφεί 17 μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά και προσωπικότητες όπως οι Geoffrey Chaucer, Jane Austen, Isaac Newton και Charles Darwin.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που επέλεξαν το αβαείο για τον γάμο τους και ανυπομονούμε για την τελετή», δήλωσε ο κοσμήτορας του Westminster, ο πανοσιολογιότατος John Hall.

Για το κόστος του πριγκιπικού γάμου θα βάλουν το χέρι στην τσέπη η βασίλισσα και ο πατέρας του γαμπρού, καθώς ο William δεν είναι ο διάδοχος. Ωστόσο, οι Βρετανοί θα πληρώσουν την... νύφη για τα μέτρα ασφαλείας και τις μεταφορές, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με αναλυτές, πάντως, ο γάμος θα φέρει στην Βρετανία περίπου 2.000 VIP καλεσμένους, περισσότερους τουρίστες και 730 εκατομμύρια ευρώ.
Tην περασμένη εβδομάδα, William και Kate ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους, οι οποίοι έγιναν σε μια... καλύβα πολυτελείας στην Κένυα, προκαλώντας φρενίτιδα στους Βρετανούς που έχουν φτάσει στο σημείο να στοιχηματίζουν για το χρώμα και το μήκος της ουράς του νυφικού.
Η χαρά έχει πιάσει ακόμα και τον πρωθυπουργό της χώρας, David Cameron, που εισηγήθηκε η ημέρα του γάμου να κηρυχθεί εθνική αργία! Είδες τριήμερο στο ίσωμα οι Βρετανοί;
 Ο πρίγκιπας και η κόρη αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών, 28 ετών αμφότεροι, γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσαν και είναι μαζί 8 χρόνια. Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2005, όταν δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες από τις χειμερινές τους διακοπές, ενώ είναι αχώριστοι με εξαίρεση τρεις μήνες του 2007 οπότε και έκαναν... διάλλειμα.
http://www.star.gr/