6 Οκτ 2010

Ισόβια κάθειρξη στον παρ'ολίγο βομβιστή της Times Square

Ο 30χρονος Αμερικανοπακιστανός Φαισάλ Σαχζάντ παραδέχθηκε την ενοχή του για την πρόθεση του να ανατινάξει την Times Square την 1η Μαϊου και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη την Τρίτη (5/10).
“Δηλώνω ένοχος 100 φορές, γιατί αν οι ΗΠΑ δεν φύγουν από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, αν δεν σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της Σομαλίας, του Πακιστάν και της Υεμένης, αν δεν σταματήσουν γενικά να επιτίθενται σε μουσουλμανικές χώρες, εμείς θα ορκιζόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε τις επιθέσεις εναντίον των αμερικανών”, είπε ο Σαχζάντ.
Οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν μεταξύ άλλων, η χρήση όπλου μαζικής καταστροφής, συνωμοσία και απόπειρα διεθνούς τρομοκρατικής ενέργειας.
Ο Σαχζάντ είχε προσπαθήσει να προκαλέσει έκρηξη σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, ενώ είχε αποφασίσει να προσπαθήσει ξανά αν δεν πετύχαινε την πρώτη φορά.
Η βόμβα απέτυχε να ενεργοποιηθεί και συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα, τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Κένεντι προς το Πακιστάν.
http://www.cosmo.gr