7 Οκτ 2010

Eνα θέατρο για τη Μαρίνα του

Το θέατρο «Αμιράλ» πέρασε γι’ αυτή τη σεζόν στα χέρια του Κώστα Σπυρόπουλου. Δεν σκέφτηκε όμως μόνο τον εαυτό του ο γνωστός ηθοποιός πριν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, αλλά και τη σύζυγό του. Την ηθοποιό Μαρίνα Ασλάνογλου, η οποία αποχώρησε από το «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου με το οποίο συνεργαζόταν και τολμάει την πρώτη της εμφάνιση ως πρωταγωνίστρια, μόνη στη σκηνή. Θα ερμηνεύσει τον θεατρικό μονόλογο «Τζόρνταν», όπου η ηρωίδα, μια σύγχρονη «Μήδεια», σκοτώνει το παιδί της από αγάπη και απόγνωση. Πρόκειται για θεατρικό μονόλογο που ανέβασε παλαιότερα με επιτυχία η Κάτια Δανδουλάκη, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος δεν πήρε βιαστικά αυτή την απόφαση, αλλά ήταν κάτι που τον απασχολούσε καιρό. Εψαχνε μια θεατρική στέγη για να μπορεί να κάνει πράγματα που αγαπάει. Τη Μαρίνα την πιστεύει απόλυτα ως ηθοποιό. Η σχέση του μαζί της και ο γάμος τους που ακολούθησε του άλλαξαν τη ζωή. Και οι δύο είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και περνούν πολλές ώρες στο σπίτι τους, στο Κολωνάκι. Το προτιμούν από οποιοδήποτε άλλο στέκι όπου συχνάζουν τα βράδια οι συνάδελφοί τους.

Το «Αμιράλ», για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, δεν θα φιλοξενήσει παραγωγή του θεατρικού επιχειρηματία Βαγγέλη Λιβαδά. Η επιδείνωση της υγείας του δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί με τη δουλειά και η καλύτερη λύση ήταν να παραχωρήσει το θέατρό του. Με τον Κώστα Σπυρόπουλο γνωρίζονται από παλιά και η μεταξύ τους συμφωνία εξυπηρετεί και τους δύο.

Η Μαρίνα Ασλάνογλου έχει ήδη ξεκινήσει πρόβες με σκηνοθέτη τον Νίκο Μαστοράκη. Ηθοποιός που τιμήθηκε πέρυσι με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», είναι έτοιμη να αποδείξει στο κοινό που την παρακολουθεί ότι διαθέτει πολύπλευρες ερμηνευτικές δυνατότητες. Αλλωστε, η ηρωίδα που καλείται να ενσαρκώσει προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που το χέρι της οπλίζεται από την απέραντη αγάπη που τρέφει για το παιδί της. Αυτό αποτελεί τον μοναδικό λόγο της ύπαρξής της και όταν κινδυνεύει να το χάσει, αποφασίζει να του αφαιρέσει τη ζωή.

http://espressonews.gr/