5 Οκτ 2010

Μάχη με ληστές στο Αργος

Κινηματογραφική καταδίωξη τεσσάρων δραστών με ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμό ενός αστυνομικού 

Πρωτόγνωρες σκηνές έζησαν χτες το πρωί αρκετοί κάτοικοι του Αργους, όταν μπροστά στα μάτια τους εξελίχτηκε καταδίωξη ληστών, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από σφαίρα των δραστών, που κατάφεραν τελικά να εξαφανιστούν, εγκαταλείποντας σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων το κλεμμένο ΙΧ που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διαφυγή τους.

Η απόπειρα ληστείας έγινε στις 8 το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.
ρεις ληστές είχαν τρυπώσει νωρίτερα στο υποκατάστημα και είχαν στήσει καρτέρι, περιμένοντας να φτάσουν ο διευθυντής και οι υπάλληλοι.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες είχαν κόψει το τζάμι πόρτας στην πίσω πλευρά της τράπεζας και είχαν μπει στο εσωτερικό χωρίς να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.
Οταν άνοιξε την κεντρική είσοδο ο διευθυντής και μπήκε στην τράπεζα, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους τρεις δράστες, που τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και του ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Ο διευθυντής τούς είπε ότι δεν έχει κλειδιά του χρηματοκιβωτίου και ότι μπορούσε να το ανοίξει μόνο ο υπάλληλος που ήταν αρμόδιος για αυτή τη δουλειά.
Εν τω μεταξύ οι ιδιοκτήτες και οι πελάτες καταστημάτων που βρίσκονται απέναντι από την τράπεζα είχαν αντιληφθεί ότι κάτι συνέβαινε και είχαν ήδη τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Μόλις πλησίασε στην περιοχή το περιπολικό της αστυνομίας, ο τσιλιαδόρος-συνεργός των ληστών που ήταν έξω από την τράπεζα τους ειδοποίησε να φύγουν, πράγμα που έκαναν χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ.
Το χρονικόΚαι οι τέσσερις δράστες μπήκαν σε ένα κλεμμένο από τη Γλυφάδα αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει έξω από την τράπεζα και ανέπτυξαν αμέσως ταχύτητα. Το περιπολικό της αστυνομίας τούς καταδίωξε, με αποτέλεσμα σε μικρή απόσταση να αρχίσει η ανταλλαγή πυροβολισμών.
Σύμφωνα με την αστυνομία πρώτα πυροβόλησαν οι ληστές, αφού έσπασαν το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου με το οποίο διέφευγαν. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε ψηλά στο χέρι ο ένας αστυνομικός.
Η καταδίωξη και η ανταλλαγή πυροβολισμών συνεχίστηκε, μέχρι τη στιγμή που οι δράστες εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τον τόπο της απόπειρας ληστείας και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μέσα στα χωράφια. Οι έρευνες της αστυνομίας ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χτες, αλλά οι δράστες δεν είχαν εντοπιστεί.

Οι ληστές πυροβόλησαν κατά του περιπολικού και μία σφαίρα τραυμάτησε στο χέρι έναν αατυνομικό.
http://www.ethnos.gr/