17 Οκτ 2010

Έβερτον: "Βασίλισσα" του Λίβερπουλ

Η Έβερτον ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο 214ο ντέρμπι μίσους του Μέρσεϊσαϊντ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες επικράτησε πολύ άνετα με 2-0 της Λίβερπουλ στο “Γκούντισον Παρκ”, παίρνοντας την πρώτη της νίκη επί των “κόκκινων” από τον Σεπτέμβριο του 2006. Με τους... συνήθεις ύποπτους Τιμ Κάχιλ και Μίκαελ Αρτέτα να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, τα “ζαχαρωτά” ανέβηκαν στη μέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τη Λίβερπουλ στην τελευταία θέση, ισόβαθμη με τις Γουλβς και Γουέστ Χαμ.Στο πρώτο μέρος η Έβερτον ήταν αυτή που μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση, αλλά απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ, τα οποία ήταν, επί των πλείστων, άστοχα. Η Λίβερπουλ ισορρόπησε από το πρώτο εικοσάλεπτο και μετά το ματς, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία με τον Φερνάντο Τόρες στο 23', το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Χάουαρντ, αλλά στο 34' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κόλεμαν μπήκε από τα δεξιά ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή των “κόκκινων” και την κατάλληλη στιγμή έκοψε τη μπάλα στον επερχόμενο Κάχιλ που από το ύψος της μικρής περιοχής εκτέλεσε τον Ρέινα για το 1-0. Ο Τελευταίος σταμάτησε στο 45' το σουτ του Όσμαν, με την Έβερτον να πηγαίνει στα αποδυτήρια δίκαια μπροστά στο σκορ.Στο δεύτερο μέρος, ο Αρτέτα με μακρινό σουτ έγραψε το 2-0 στο 50', με τη μπάλα να πηγαίνει στο κέντρο της εστίας και τον Ρέινα να φέρει μεγάλη ευθύνη, και κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά τελείωσε. Η Λίβερπουλ είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει καθόλου ψυχολογία αυτή την περίοδο και από μόνη της η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν αρκεί για να αλλάξει η κατάσταση. Η ομάδα χρειάζεται ένα... ηλεκτροσόκ, το οποίο σε αυτές τις περιπτώσεις φυσικά είναι η αλλαγή προπονητή.Ο πολύς Ρόι Χόντγκσον συμπλήρωσε με αυτό 22 σερί εκτός έδρας ματς στην Premier League χωρίς νίκη και φυσικά δεν κάνει ο άνθρωπος για μια ομάδα με τόσο βαριά φανέλα. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες ως τεχνικός της Έβερτον δεν είχε νικήσει ποτέ τη Λίβερπουλ και το έκανε απόψε. Από την άλλη πλευρά βέβαια, δυστυχώς έχουν μείνει μόνο οι φανέλες για να θυμίζουν ότι αυτή η ομάδα λέγεται Λίβερπουλ, αφού οι “κόκκινοι” μετρούν πλέον μόλις μία νίκη στα τελευταία ματς πρωταθλήματος, αλλά και μόλις ένα διπλό στις τελευταίες 13 εξόδους τους.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Έβερτον - Λίβερπουλ 2-0

34' Κάχιλ, 50' Κάχιλ

Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χέιτινχα (72' Χέιτινχα), Τζαγκιέλκα, Ντιστέν, Νέβιλ, Κόλεμαν, Αρτέτα (74' Μπέκφορντ), Κάχιλ, Όσμαν (46' Μπιλιαλέντινοφ), Γιακούμπου.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Κοντσέσκι, Κυργιάκος, Κάραχερ, Σκρτελ, Ραούλ Μεϊρέλες, Τζέραρντ, Κόουλ (79' Μπάμπελ), Μάξι Ροντρίγκες (84' Γιοβάνοβιτς), Λούκας (71' Ν'γκογκ), Τόρες.

Πλώρη για... τίτλο έβαλε στην Premier League η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, στην 2η και τελευταία αποψινή αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, επικράτησε με 3-2 της μαχητικής Μπλάκπουλ μέσα στο “Μπλούμφιλντ”, ελέω Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του, με τον Σίλβα να σφραγίζει τη νίκη των “πολιτών”. Στο -2 από την κορυφή και τη Τσέλσι πλέον η Σίτι, ούσα μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη μεριά, η Μπλάκπουλ με ανάλογες εμφανίσεις δεν θα έχει πρόβλημα για να παραμείνει στην κατηγορία.Στο πρώτο μέρος έλειψαν οι πολλές συγκινήσεις. Η Σίτι ήταν αυτή που μπήκε δυνατά, αλλά η Μπλάκπουλ γρήγορα ισορρόπησε και έφτασε αρκετές φορές στην εστία του Χαρτ. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Γκιλκς απέκρουσε το σουτ του Μίλνερ, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να σταματάει και τον Τζόνσον στο 6'. Ο Γκιλκς ήταν σε ετοιμότητα και στην κεφαλιά του Κομπανί στο 20', με τη Μπλάκπουλ να μην έχει από την πλευρά της κάποια μεγάλη ευκαιρία, αφού απειλούσε με πολλές σέντρες και άστοχα μακρινά σουτ.Στην επανάληψη, το ματς ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί. Η Σίτι δεν μπορούσε να επιβάλει την κυριαρχία της, με τον Χαρτ στο 63' να διώχνει δύσκολα το σουτ του Άνταμ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως οι “πολίτες” πήραν το προβάδισμα, όταν σε συρτό γύρισμα του Σίλβα από τα αριστερά ο Κάρλος Τέβες, από οριακή θέση, έβαλε την προβολή, νικώντας τον κατά τα άλλα εξαιρετικό Γκιγκς για το 0-1.Η απάντηση της Μπλάκπουλ ήρθε στο 78', όταν μετά από φάουλ του Άνταμ ο Χέργουντ με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Με τη σέντρα όμως, φάνηκε η απειρία της Μπλάκπουλ, αφού οι αμυντικοί της έχασαν τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Τέβες με δυνατό σουτ, το οποίο κόντραρε και σε πόδι αντιπάλου, έγραψε το 1-2. Η Μπλάκπουλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά όλα τελείωσαν στο 90', όταν ο Μίλνερ εκτέλεσε φάουλ με κοντινή πάσα και ο Σίλβα πέρασε τους πάντες και πάντα, διαμορφώνοντας με εξαιρετικό σουτ το 1-3. Το γκολ του Άνταμ λίγο πριν την εκπνοή απλά διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Μπλάκπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-3

79' Χέργουντ, 93' Άνταμ - 67' και 79' Τέβες, 90' Σίλβα

Μπλάκπουλ: Γκιλκς, Κρέινι, Ίρντλεϊ (76' Φίλιπς), Ίβατ, Κάθκαρτ, Βον, Γκραντίν (66' Χέργουντ), Άνταμ, Τέιλορ-Φλέτσερ, Βάρνεϊ, Κάμπελ.
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Μπριτζ, Κομπανί, Μπόατενγκ (76' Ρίτσαρντς), Λέσκοτ, Μίλνερ, Τζόνσον (85' Βιεϊρά), Μπάρι, Ντε Γιονγκ, Αντεμπαγιόρ (65' Σίλβα), Τέβες.

http://www.sigmalive.com/