9 Οκτ 2010

Εθνική Κύπρου: Η ζημιά έγινε στο Α' μέρος


Στην Πορτογαλία η Εθνική μας έμεινε όρθια , όμως ψες στο Αντώνης Παπαδόπουλος ηττήθηκε με 2-1 από την Νορβηγία (που αποτελεί το κακό μας δαίμονα με πέντε ισάριθμες ήττες). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τη συμπαράσταση του κόσμου, (εξάντλησε όλα τα εισιτήρια) μπήκε νωθρά στον αγώνα και ολοκλήρωσε το Α' μέρος με μέτρια εμφάνιση. Έγιναν λάθη στην άμυνα και η Εθνική την πλήρωσε με τα δύο τέρματα των Νορβηγών στο 2’ με τον Ρίσε και του Κάριου στο 42’. Ενδεικτικό είναι ότι στο Α' μέρος μόνο μια φάση έγινε από πλευράς των παικτών μας στο 39’ με τον Κωνσταντίνου. Η ζημία έγινε από το Α' μέρος και όπως φάνηκε στο τέλος έκρινε και τον αγώνα.
Στην επανάληψη η Εθνική έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μπήκε με πάθος και τσαμπουκά και ήταν σαφώς καλύτερη από την Νορβηγία που είχε παθητικό ρόλο. Στο 57΄ ο Οκκάς που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές (τιμήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα) έφθασε στο 26ο τέρμα του με το εθνόσημο στο στήθος και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε σε 2-1. Στη συνέχεια έχασε σωρεία ευκαιριών με μοιραίο τον Αλωνεύτη που έχασε 3-4 σπουδαίες ευκαιρίες. Η Νορβηγία είχε και την τύχη στο Β' μέρος και στο τέλος πήρε το τρίποντο.
Η εμφάνιση του Β' μέρους είναι ενθαρρυντική, όμως το αποτέλεσμα δε μας ικανοποιεί και σίγουρα υπάρχει προβληματισμός από την εμφάνιση του Α' μέρους και φυσικά διότι δεν εκμεταλευτήκαμε τον παράγοντα έδρα.
Ενδεκάδες:

Κύπρος: Γιωργαλλίδης, Χαραλάμπους, Μερκής, Χαραλαμπίδης, Μακρίδης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Αλωνεύτης, Αβραάμ, Ντοπρασίνοβιτς, Πουρσαϊτίδης
Νορβηγία: Κνούτσεν, Χέγκλι, Χάνγκελάντ, Βέλερ, Κάριου, Χάουγκερ, Πέντερσεν, Χούσεκλεπ, Α. Ρίσε, Χ.Ρίσε, Γκριντγχαϊμ
http://www.sigmalive.com/