28 Οκτ 2010

Με σημαιοφόρο τον «Ζορό»

Δεν άφησε την ΑΕΚ να πέσει θύμα έκπληξης ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Με χατ τρικ του «Ζορό» (33’ 42’ πεν, 68’), η «Ένωση» επικράτησε 5-1 του Πανθρακικού και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Τη δική του γιορτή «έστησε» ο Αργεντινός αφού αυτά ήταν τα πρώτα φετινά του γκολ. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σίμωση στο 18’, ενώ για τον «δικέφαλο» σκόραραν και οι Καράμπελας, Λεονάρντο. Αποθέωση για τον Χιμένεθ και την ομάδα του από 500 οπαδούς του συλλόγου.

Σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Μανόλο Χιμένεθ «δαγκώθηκε» για την επιλογή του να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς, όταν είδε την ομάδα του πίσω στο σκορ, ενώ στους φίλους του συλλόγου, ξύπνησαν μνήμες του παρελθόντος, όταν η «Ένωση» έπεφτε θύμα εκπλήξεων. Όμως, ο Ίσμαελ Μπλάνκο ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Αργεντινός πήρε την ΑΕΚ στην πλάτη του, σκόραρε δις στο πρωτο ημίχρονο, αποδεικνύοντας πως η «μπογιά» του περνάει ακόμα.
Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις της «Ένωσης» εντός και εκτός συνόρων, οδήγησαν τον Ισπανό τεχνικό στην απόφαση να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες που δεν παίξει αρκετά μέχρι σήμερα. «Ατραξιόν» σίγουρα ο νεαρός Καλαμιώτης, στο ντεμπούτο του με την κίτρινη φανέλα, ο οποίος πλήρωσε την απειρία του στη φάση του πέναλτι, όταν έπεσε με περίσσιο ζήλο στα πόδια του Πάγκαλου και τον ανέτρεψε.

Αυτή τη φορά όμως, η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη πως δεν θα ξαναπέσει θύμα έκπληξης στο Κύπελλο, και με σημαιοφόρο τον Ίσμαελ Μπλάνκο, είπε το δικό της «ΟΧΙ».
Εκτός από τον Αργεντινό, που έκανε χατ-τρικ, πολύ καλή εμφάνιση έπιασε ο Γκερέιρο, ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Αργυρίου στο δεύτερο μέρος, όταν και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Από αυτό το ματς, ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να κρατήσει και τη μεστή εμφάνιση του Γρηγόρη Μάκου, που δείχνει να σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.
Σίγουρα με νόημα και η εικόνα του Ισπανού τεχνικού, που ακόμη και όταν το σκορ ήταν στο 3-1, όρθιος μες τη βροχή, συνέχισε να δίνει οδηγίες στους παίκτες του και εκείνοι ανταπόδωσαν, παίζοντας με όρεξη μέχρι το τέλος και ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο τελικό 5-1.
Οι γηπεδούχοι, με υπηρεσιακό προπονητή τον Ζόραν Στοΐνοβιτς, πρόλαβαν να ονειρευτούν μέχρι ο Μπλάνκο στο 42’ να γυρίσει το σκορ και είναι φανερό πως δεν είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω. Πλέον, ο «δικέφαλος» πήρε το εισιτήριο για τους «16» και ο Πανθρακικός στρέφει το ενδιαφέρον του σε αναζήτηση νέου τεχνικού και στην προσπάθεια που καταβάλει στο πρωτάθλημα της Football League.
http://www.sport-fm.gr/