9 Οκτ 2010

Με Τοροσίδη η πρώτη νίκη της Εθνικής

Με «χρυσό» γκολ του Βασίλη Τοροσίδη, η Εθνική πέτυχε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Ετσι, η ομάδα του Σάντος αναπτέρωσε τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.Το τελικό 1-0 επί της Λετονίας, κρίνεται απόλυτα δίκαιο.Το ματς στο «Καραϊσκάκη» ήταν μέτριο σε επίπεδο θεάματος. Ηταν φανερό πως οι παίκτες της Ελλάδας είχαν μεγάλο άγχος, γιατί αν δεν έπαιρναν τους βαθμούς από τους Λετονούς, μάλλον θα έλεγαν «αντίο» στην υπόθεση πρόκριση.
Στο 57', λοιπόν, ο Τοροσίδης άρχισε την επέλασή του από τη θέση του δεξιού μπακ. Αλλαξε τη μπάλλα με τον Κατσουράνη και την κατάλληλη στιγμή έπιασε ένα έξοχο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό. Το 1-0 ήταν γεγονός! Και οι βαθμοί της νίκης, βαθμοί που τόσο είχε ανάγκη η Εθνική, μπήκαν στο σακούλι.Κατά τα λοιπά, η ενδεκάδα του Σάντος δημιούργησε φάσεις, έκανε ευκαιρίες, έδειξε όμως πρόβλημα στο γκολ. Στο 27' θα μπορούσε να δοθεί πέναλτυ από τον Ιταλό ρέφερι Νταμάτο, αλλά τελικά χρεώθηκε με κάρτα ο Τοροσίδης για θέατρο.Μετά το γκολ όλα είχαν κριθεί. Τι έμεινε; Η πρώτη εμφάνιση του Φετφατζίδη με τη φανέλα της Εθνικής και φυσικά, η αποθέωση που γνώρισε ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός συμπλήρωσε 100 παρουσίες με τη φανέλα της Εθνικής, τιμήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα και όλοι στο Νέο Φάληρο τον χειροκρότησαν θερμά για τη μεγάλη προσφορά του.
Διαιτήτευσε ο Νταμάτο.
Κίτρινες: Τοροσίδης, Βερπακόφσκις, Ζιγκάγιεφς.
Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Καραγκούνης (89' Καφές), Νίνης (83' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (78' Σαλπιγγίδης).
Λετονία: Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεφς, Λάιζανς(82' Βερεπλότκινς), Ιβάνοφς, Καούνα, Βερπακόφσκις , Ρούμπινς(66' Ζιγκάγιεφς), Ζίρνις, Γκόρις, Ρούσεφς(74' Κάρλσονς).
http://www.tanea.gr/