24 Οκτ 2010

Το "Κτήνος" καταπίνει για δεύτερη χρονιά το φεγγάρι

Μιλγουόκι, Γουισκόνσιν 1921. Ο 20χρονος Αρμένιος Αράμ Τομασιάν (Δημήτρης Τάρλοου) είναι ο μόνος από την οικογένειά του που επέζησε της Γενοκτονίας και διέφυγε στις ΗΠΑ για να ασκήσει το επάγγελμα του φωτογράφου, ειδικευμένου σε οικογενειακές φωτογραφίες. Η 15χρονη Σέτα (Ταμίλα Κουλίεβα ) είναι «η νύφη από φωτογραφία» που καταφθάνει στο σπίτι του. Από εκεί και πέρα αρχίζει η κοινή τους πορεία ως ζευγαριού που ελπίζει να κάνει οικογένεια.

«Το κτήνος στο φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι είναι μια ανθρώπινη ιστορία βασισμένη σε ένα πραγματικό ιστορικό στοιχείο, τη γενοκτονία των Αρμενίων. Οσο για τον τίτλο του, προέρχεται από τον μύθο που θέλει, κατά την έκλειψη Ηλίου του 1893 στην Τουρκία, ένα «κτήνος» να κατάπιε το φεγγάρι. Τότε, λέγεται, οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα τους για να το σκοτώσουν και με τα ίδια όπλα αποφάσισαν να εξολοθρεύσουν τους χριστιανούς Αρμένιους.

Οταν η παράσταση στο θέατρο Πορεία φθάνει στο τέλος της, έχουν περάσει δώδεκα χρόνια (1933). Ο Αράμ και η Σέτα δεν έχουν κάνει παιδιά, οι συμβιβασμοί έχουν δώσει τη θέση τους στα όνειρα, αλλά ένα μικρό ορφανό αγόρι μπορεί να είναι αυτό που θα τους δώσει ελπίδα για το μέλλον. Ο Στάθης Λιβαθινός υπογράφει τη σκηνοθεσία μιας παράστασης που επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5
Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 19.30
Ως τις 9/1/2011
Τιμές εισιτηρίων: 22 και 15 ευρώ

http://www.tovima.gr/