28 Οκτ 2010

Άντρας - Φθινόπωρο 2010: Βελούδινο σακάκι και ποτό στο Κολωνάκι

Από ύφασμα μόνο για αξεσουάρ, το συναντάμε σε σακάκια, μπουφάν και κουστούμια. Το βελούδο γίνεται η πρωταρχική ανάγκη στις φετινές collection με σκοπό να αναδείξει την απαλή ανδρική πλευρά.

Το βελούδο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα κάνω ειδική μνεία, σε αυτό το τόσο αγαπημένο, όσο και παρεξηγημένο από το ανδρικό φύλο ύφασμα. Το βελούδο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νέα μόδα για τον άνδρα. Ίσα-ίσα που είναι πρώτο στη λίστα με τα πιο μοδάτα και ιδιαίτερα υφάσματα εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα συνηθισμένα υφάσματα γιατί είναι πιο ασφαλή από στιλιστική άποψη. Πάντως, θα πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί ένα απλό υφασμάτινο κουστούμι, σακάκι ή παλτό να είναι “σίγουρα πράγματα” για την εμφάνισή σου, αλλά μία βελούδινη λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.
Αν θέλεις, λοιπόν, να προκαλέσεις θετικά με την εμφάνισή σου, δεν έχεις παρά να δώσεις μία ευκαιρία στο βελούδο. Γιατί μπορεί μέχρι τώρα να ήταν πολύ στη μόδα τα βελούδινα αξεσουάρ, όπως το παπιγιόν, αλλά για τη σεζόν που διανύουμε όλα τα ρούχα και συνοδευτικά μπορούν να έχουν μία εσάνς από βελούδο. Όταν λέω όλα, δεν εννοώ αυτό να γίνει ταυτόχρονα. Καλό θα ήταν να θέσουμε κάποια όρια, γιατί με εξεζητημένα υφάσματα είναι εύκολο μια στιλάτη εμφάνιση να μετατραπεί σε μία εμφάνιση τελείως κιτς.

Μία πολύ καλή επιλογή για να εισάγεις αργά αλλά σταθερά στη ζωή σου το βελούδινο ύφασμα είναι ένα σπορ jacket. Αν πάλι είσαι σκληροπυρηνικός ξεκίνα με παλτό και αν δεν φοβάσαι τίποτα και κανένα στον επόμενο γάμο, βάλε βελούδινο κουστούμι.


Πιο συγκεκριμένα, αν έχεις πιο νεανικό στιλ και γενικά είσαι πιο μετριοπαθής, ένα σακάκι με βελούδινο γιακά, θα ήταν η ιδανική επιλογή για εσένα. Αν προσεγγίζεις περισσότερο το ανδρικό και βαρβάτο στιλ, τότε ένα κουστούμι όλο βελούδο ή ακόμα και με λεπτομέρειες από βελούδο, είναι αρκετά πιθανό να ταιριάζει γάντι πάνω σου.

 Όσον αφορά στο βελούδινο παλτό, θα πρέπει αν το βάλεις να ξέρεις και πως να το στηρίξεις. Τα extreme ρούχα απαιτούν και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν είναι η πρώτη σου φορά, σίγουρα πάρε το παλτό σε μαύρο ή γενικά σκούρο χρώμα. Όπως και να έχει το χρώμα του βελούδου, είθισται να είναι μαύρο ή σε γενικές γραμμές σκούρο. Είναι από μόνο του ένα ύφασμα που δεν είναι συνηθισμένο, άρα σε ένα πολύ έντονο χρώμα, θα ήταν υπερβολικό. Εκτός από μαύρο πάντως, υπάρχει το γκρι, το navy blue και μπορείς να παίξεις και με ένα σκούρο μοβ. Τώρα αν θες να κινηθείς σε τελείως γνώριμα λημέρια, πρόσθεσε το βελούδο απλά σαν κάτι διαφορετικό και όχι σε μεγάλο βαθμό.
Επειδή, όμως, σε όλα τα υφάσματα παίζει ρόλο η γραμμή και το κόψιμο, δεν θα μπορούσε να ισχύει τίποτα διαφορετικό και για το βελούδο. Δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση φαρδύ πάνω σου, είτε μιλάμε για jacket, είτε για παλτό, είτε για κουστούμι. Είπαμε να είσαι vintage, αλλά το φαρδύ βελούδινο σακάκι μας έχει αφήσει χρόνους. Επίσης, επειδή ακριβώς θες να είσαι άκρως αρσενικός μέσα σε ένα αμφιλεγόμενο ύφασμα, η στενή γραμμή σίγουρα θα δώσει πόντους σε αυτή την προοπτική.
Όσο για το κιτς που έλεγα πριν, δε νομίζω να σου πέρασε από το μυαλό, έστω και σαν τρελή ιδέα, να φορέσεις βελούδινες κάλτσες. Δεν είσαι ο Ντένι Κρέιν από το “Boston Legal”. Το ίδιο ισχύει και για τα βελούδινα παπούτσια. Δεν είσαι πλούσιος ηλικιωμένος, ούτε είσαι μόνιμος κάτοικος του Playboy Mansion. Ακόμα και το vintage έχει τα όριά του.
http://www.men24.gr/