17 Οκτ 2010

Άρης-ΑΕΚ 0-4

Με εντυπωσιακή νίκη συνοδεύθηκε το ντεμπούτο του Μανουέλ Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς η ομάδα του επικράτησε 4-0 του Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Δύο γκολ σημείωσε ο Σκόκο (58΄, 68΄) κι από ένα ο Καφές (41΄) και ο Τζιμπούρ (90΄+).Το παιχνίδι στο α' ημίχρονο είχε ρυθμό, είχε νεύρο, είχε πάθος, αλλά δεν είχε φάσεις. Οι παίκτες των δύο ομάδων έτρεχαν συνεχώς, η μπάλα ανεβοκατέβαινε κι αυτό κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης, ωστόσο μόνο μια ευκαιρία έγινε σε όλο το 45λεπτο κι αυτή κατέληξε σε γκολ. Ήταν στο 41' όταν ο Τζιμπούρ σούταρε, ο Σηφάκης απέκρουσε, για να έρθει ο Καφές και να τη στείλει στα δίχτυα.Όπως ήταν φυσικό, οι γηπεδούχοι μπήκαν στο β' ημίχρονο αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν και στο 54' άγγιξαν το γκολ με κεφαλιά του Κόκε, αλλά ο Δέλλας έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και σε μια ανύποπτη στιγμή στο 58', με τον Σκόκο μόλις να έχει περάσει τη μεσαία γραμμή, ο Αργεντινός είδε πως ο Σηφάκης ήταν λίγο έξω από την θέση του και με ένα άπιαστο σουτ έκανε το 0-2.Η κατάσταση έγινε πλέον μη αναστρέψιμη για τους γηπεδούχους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 68' και σε σέντρα του Λαγού, ο Σκόκο με νέο σουτ τριπλασίασε τα τέρματα της Ενωσης. Από εκεί και πέρα το ματς εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, ο ρυθμός έπεσε, ο χρόνος κύλησε, ήρθε και ο Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις να πετύχει ένα τέταρτο γκολ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φατί, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο - Λαγός, Καφές, Μανωλάς, Μπερνς

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάλβο (71' Τσεσνάουσκις), Τόχα (62' Μενδρινός), Τσέζαρεκ (74' Προτίγια), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς (61' Νασούτι), Λεονάρντο (64' Μπερνς), Τζιμπούρ, Μάκος, Λαγός, Ντιοπ (81' Γκερέιρο), Σκόκο.


http://www.sigmalive.com/