Αντί να σερβίρεις την πανακότα σου με κάποιο έτοιμο σιρόπι, φτιάξε με παγωμένη μους πεπόνι με άρωμα γλυκού κρασιού! Ένα ελαφρύ επιδόρπιο για το καλοκαίρι με ελάχιστες θερμίδες...
Θερμίδες 137
Συστατικά
1/2 λίτρο γάλα καρύδας
60γρ. ζάχαρη
3 γρ. φύλλα ζελατίνας
1 μικρό πεπόνι (300γρ.)
200 ml γλυκό λευκό κρασί (για παράδειγμα Μοσχάτο Ρόδου)
Φύλλα μέντας
Τρόπος μαγειρέματος
1. Ζέστανε το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη, χωρίς όμως να το αφήσεις να βράσει
2. Στο μεταξύ μούλιασε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά
3. Πρόσθεσε τη ζελατίνα, αφού τη στραγγίξεις καλά. στο ζεστό γάλα και ανακάτεψε καλά. Άφησε το μείγμα να σταθεί για λίγο κα να κρυώσει
4. Μοίρασε την πανακότα σε έξι γυάλινα ποτήρια και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες
5. Κόψε το πεπόνι σε κομμάτια και βάλε σε μπολ μαζί με το κρασί. Λιώσε με τη βοήθεια ενός μίξερ και βάλε στο ψυγείο. Μπορείς να αφήσεις και στην κατάψυξη να παγώσει και να γίνει σαν γρανίτα.
Θερμίδες 137
Συστατικά
1/2 λίτρο γάλα καρύδας
60γρ. ζάχαρη
3 γρ. φύλλα ζελατίνας
1 μικρό πεπόνι (300γρ.)
200 ml γλυκό λευκό κρασί (για παράδειγμα Μοσχάτο Ρόδου)
Φύλλα μέντας
Τρόπος μαγειρέματος
1. Ζέστανε το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη, χωρίς όμως να το αφήσεις να βράσει
2. Στο μεταξύ μούλιασε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά
3. Πρόσθεσε τη ζελατίνα, αφού τη στραγγίξεις καλά. στο ζεστό γάλα και ανακάτεψε καλά. Άφησε το μείγμα να σταθεί για λίγο κα να κρυώσει
4. Μοίρασε την πανακότα σε έξι γυάλινα ποτήρια και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες
5. Κόψε το πεπόνι σε κομμάτια και βάλε σε μπολ μαζί με το κρασί. Λιώσε με τη βοήθεια ενός μίξερ και βάλε στο ψυγείο. Μπορείς να αφήσεις και στην κατάψυξη να παγώσει και να γίνει σαν γρανίτα.