26 Μαρ 2014

10 λόγοι που δεν έχεις την επιδερμίδα που θα ήθελες και τι μπορείς να κάνεις γι'αυτό!


10 λόγοι που δεν έχεις την επιδερμίδα που θα ήθελες και τι μπορείς να κάνεις γι'αυτό!
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν είναι το πρόσωπό σου λαμπερό και παρόλο που βάζεις καθημερινά της κρέμες σου η επιδερμίδα σου εξακολουθεί να είναι ξηρή. Δες ποιοι είναι αυτοί και τι μπορείς να κάνεις για να κόψεις τις κακές συνήθειες που δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου..


1. Χρησιμοποιείς καυτό νερό


Ένα καυτό μπάνιο μπορεί να είναι χαλαρωτικό αλλά με το να χρησιμοποιείς ζεστό νέρο κάθε μέρα, ξηραίνεις το δέρμα σου. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και χαμήλωσε λίγο τη θερμοκρασία του νερού.

2. Δεν κάνεις σεξ

Οι ενδορφίνες που πάνε μαζί με το σεξ (ή έστω με τις φαντασιώσεις) βοηθούν στην αύξηση της ποσότητας του κολλαγόνου το οποίο κάνει το δέρμα σου πιο ελαστικό.

3. Αλλάζεις συνέχεια προϊόντα

Μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μερικές εβδομάδες για να δράσει ένα προϊόν. Αντιθέτως, αλλάζοντας συνεχώς προϊόντα ομορφιάς μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην επιδερμίδα σου. Άφησε, λοιπόν, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να κάνουν τη δουλειά τους πριν τα αντικαταστήσεις με καινούργια.

4. Το παρακάνεις με το ποτό

Απλά πες “όχι, ευχαριστώ” όταν σου προτείνουν να πιεις ακόμα ένα κοκτέιλ. Το αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα σου ενώ κακό σου κάνει επίσης και το κάπνισμα καθώς κάνει πιο έντονα και εμφανίζει πιο γρήγορα τα σημάδια της γήρανσης.

5. Κάνεις απολέπιση με αλάτι

Ήξερες ότι στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν το αλάτι για να αφαιρούν τα τατουάζ; Αν βάζεις αλάτι στην επιδερμίδα σου για να κάνεις απολέπιση, καλό είναι να σταματήσεις. Χρησιμοποίησε ζάχαρη ή κάποιο άλλο φυτικό προϊόν.

6. Αγαπάς τα γλυκά

Άφησε κάτω τις σοκολάτες και γλίτωσε τις ρυτίδες. Η πολλή ζάχαρη μπορεί να μειώσει το κολλαγόνο που βοηθάει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Βέβαια καλό είναι να θυμάσαι πως ούτε οι μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων κάνουν καλό καθώς μετατρέπονται γρήγορα σε ζάχαρη. Προσπάθησε να αποφεύγεις τα γλυκά, τις πατάτες, τα μακαρόνια και το ψωμί αν θέλεις να έχεις πιο νεανική επιδερμίδα.

7. Δεν γυμνάζεσαι

Μερικές ώρες στο γυμναστήριο την εβδομάδα μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου. Η άσκηση αυξάνει την κινητικότητα του αίματος και δίνει στην επιδερμίδα σου λάμψη από μέσα. Ο ιδρώτας επίσης βοηθάει το σώμα σου να απελευθερώσει τις τοξίνες. Απλά φρόντισε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου πριν και μετά τις προπονήσεις σου για να αποτρέψεις την ακμή που καραδοκεί.

8. Κοιμάσαι σε βαμβάκι

Δεν υπάρχει κάτι λάθος στο να κοιμάσαι σε βαμβάκι αλλά λόγω των πολύ απαλών ινών του, το μετάξι, θεωρείται πως είναι καλύτερο για το πρόσωπο και τα μαλλιά. Το απαλό του ύφασμα βοηθάει, επίσης, στην ενυδάτωση της επιδερμίδα σου.

9. Δεν φοράς αντηλιακό

Το έχεις ακούσει άπειρες φορές αλλά θα το ακούσεις άλλη μία. Το αντηλιακό αποτρέπει σχεδόν από κάθε είδους δερματικό πρόβλημα. Ακόμα και όταν ο καιρός είναι κρύος είναι σημαντικό να φοράς αντηλιακό στις ακάλυπτες περιοχές, όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός και τα χέρια.

10. Δεν επισκέπτεσαι κάποιον δερματολόγο

Οι γονείς σου, όταν ήσουν μικρή, σου τόνισαν τη σημασία του να πηγαίνεις στον οδοντίατρο τακτικά και σε οποιονδήποτε άλλο γιατρό, κάθε φορά που νιώθεις κάποια ενόχληση. Τι συμβαίνει, όμως, με τον δερματολόγο; Ακόμα και οι γυναίκες που δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως είναι η ακμή, μπορούν να ωφεληθούν από μία επαγγελματική βοήθεια. Οι δερματολόγοι μπορούν να ανακαλύψουν κάποιο δερματολογικής φύσης πρόβλημα το οποίο δεν φαίνεται με γυμνό μάτι και να σου δώσουν την κατάλληλη αγωγή.


 
http://www.faysbook.gr