16 Φεβ 2014

Tandoori Κοτόπουλο


Συστατικά

  • To χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμέν
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλο, κατά προτίμησ ξεκοκκαλισμένα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κομμάτι τζίνζερ τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Κύμινο, τσίλι σε σκόνη, κουρκουμά, ινδικό mix masala

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1
    Ανάμειξε το λεμόνι με την πάπρικα και τα κρεμμύδια σε μεγάλο ρηχό πιάτο. Κόψε κάθε μπουτάκι σε τρία κομμάτια και βάλε στο χυμό λεμονιού για 10' λεπτά
  • 2
    Ανάμειξε όλα τα υλικά της μαρινάδας και πρόσθεσε πάνω από το κοτόπουλο. Ανακάτεψε καλά να καλυφθεί το κρέας, σκέπασε και πάγωσε στο ψυγείο για 1 ώρα, Μπορείς να το κάνεις και από το προηγούμενο βράδυ
  • 3
    Ζέστανε το γκριλ. Βγάλε τα κομμάτια το κοτόπουλο ένα, ένα τινάζοντας την παραπάνω μαρινάδα/ Λάδωσε ελαφρά με ελαιόλαδο τη σχάρα σου και ψήσε για 8' λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα

  •