11 Φεβ 2014

Πάνος Βλάχος- Ιωάννα Τριανταφυλλίδου «Είναι ανούσιο να μιλάμε για τη σχέση μας»

Πάνος Βλάχος- Ιωάννα Τριανταφυλλίδου
Πάνος Βλάχος και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο TV Έθνος μίλησαν για την επιτυχία της κωμικής σειράς του Alpha «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα», στην οποία πρωταγωνιστούν, αλλά και για τη σχέση τους, αφού είναι ζευγάρι όχι μόνο στη μικρή οθόνη αλλά και στη ζωή.

Ποιο θεωρούν ότι είναι το «συστατικό» της επιτυχίας του σίριαλ του Alpha;
Πάνος: «Πρώτα απ' όλα είναι το σενάριο. "Εν αρχή είναι ο λόγος" και γενικά στη μυθοπλασία της τηλεόρασης έχει σημασία το υλικό πάνω στο οποίο θα δημιουργήσει ο ηθοποιός. Ενα σενάριο δεν είναι από μόνο του τίποτα, αλλά το συγκεκριμένο στέκει κι έτσι. Οταν το διαβάζουμε γελάμε πάρα πολύ. Είναι περιττό να πω για τους συντελεστές, όπως τον Αντώνη Αγγελόπουλο, που έχει βάλει το χέρι του στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά νομίζω ότι το σενάριο του έδωσε την ευκαιρία να κάνει κάτι εξαιρετικό.
Ιωάννα: «Αρχικά το κείμενο, μετά ο σκηνοθέτης και το καστ των ηθοποιών που τους θεωρώ όλους εξαιρετικούς. Οπότε υπήρχαν πολλοί λόγοι που θεωρούσα ότι αυτή η δουλειά αξίζει και θα έχει επιτυχία. Και επιβεβαιώθηκα. Στον δρόμο με σταματάει διαφορετικός κόσμος, που σημαίνει ότι η σειρά απευθύνεται σε ένα μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Και δεν την παρακολουθούν απλά, αλλά έχουν ταυτιστεί τόσο με τους χαρακτήρες που μου λένε "τι τραβάει ο Χάρης"!».

Τους ενοχλεί να μιλάνε για τη σχέση τους;
Πάνος: «Το θεωρώ ανούσιο. Βρίσκω ουσία και σημασία σε άλλα πράγματα στη δική μου ζωή αλλά και στις ζωές των άλλων. Οπως δεν με ενδιαφέρει εμένα τι κάνουν οι άλλοι σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει και τους άλλους τι κάνω εγώ. Τι να πω, μπορεί να ακούγεται και κάπως εγωιστικό αυτό, απλά θεωρώ ότι έχω στη ζωή μου άλλα πράγματα να δείξω πέρα από αυτό».
Ιωάννα: «Δεν θέλω να απαντήσω τίποτα. Ό, τι και να πω παρεξηγείται».

Ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να έχει μια σχέση ή συμβίωση για να είναι επιτυχημένη;
Πάνος: «Η πίστη και η επιμονή. Οταν λέω πίστη δεν εννοώ μόνο την ερωτική πίστη στον ίδιο σύντροφο -και αυτό προφανώς-, αλλά την πίστη του ενός στον άλλον, την πίστη στις κοινές αναγνώσεις που έχουν για τη ζωή και την πίστη σε αυτό που έχουν καταφέρει. Η επιμονή που πρέπει να έχεις στον έρωτα είναι αυτή που χρειάζεται για να ανέβεις ένα δύσβατο βουνό. Γιατί τα πιο όμορφα βουνά είναι δύσβατα. Αν δεν ήταν, δεν θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τις ομορφιές τους»
Ιωάννα: «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να χωρέσεις την προσωπική σου άποψη, το πρόγραμμα και τον εγωισμό σου στα ίδια τετραγωνικά με κάποιον άλλον».