15 Φεβ 2014

Τρυφερά σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκια ρίγανη

Τρυφερά σουβλάκια κοτόπουλου με φρέσκια ρίγανη
Όσο περισσότερο τα μαρινάρουμε, τόσο πιο ζουμερά και νόστιμα θα γίνουν.

Υλικά
(Μερίδες 4)

    700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
    1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
    1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille wholegrain
    1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille au miel
    1 σκελιδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
    1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης*, ψιλοκομμένα

Διαδικασία 

Κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς (δηλαδή σε 2-3 κομμάτια το καθένα). Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τον κουρκουμά, το σκόρδο, λίγο πιπέρι και τα 2/3 από κάθε είδος μουστάρδας. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο από το μείγμα, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ιδανικά 12), ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν από το ψήσιμο, για να μην είναι πολύ κρύο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία. Σκουπίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα επιμελώς (πετάμε το σκόρδο). Μετά τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια και τα αλείφουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τις μουστάρδες. Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε σε υψηλή θέση στο φούρνο για περίπου 15 - 17 λεπτά γυρίζοντάς τα τακτικά. Ελέγχουμε αν έγιναν κόβοντας ένα κομμάτι - αν είναι ροζ στο εσωτερικό του, θέλουν κι άλλο ψήσιμο (μπορεί να χρειαστεί να χαμηλώσουμε την ένταση του γκριλ ή να κατεβάσουμε τη σχάρα μια σκάλα για να μην καούν τα σουβλάκια). Βγάζουμε τα σουβλάκια και όσο είναι καυτά τα αλτοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη. Σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή

Φρέσκια ρίγανη φέρνουν πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ματσάκια, σε πλαστικά κουτάκια ή σε γλαστράκια. Ταιριάζει επίσης να βάλουμε θυμάρι ή δεντρολίβανο. Αν δεν βρούμε αυτά τα φρέσκα μυρωδικά, χρησιμοποιούμε φρέσκο μαϊντανό.