6 Φεβ 2014

Τα 5 πινέλα που πραγματικά χρειάζεσαι για τέλειο μακιγιάζ


  Τα 5 πινέλα που πραγματικά χρειάζεσαι για τέλειο μακιγιάζ
Η θερμοκρασία των δακτύλων σου σε βοηθά να απλώσεις εύκολα το make up χωρίς να στερήσεις τη φυσικότητα της επιδερμίδας σου, ωστόσο όμως τα κατάλληλα πινέλα είναι τα εργαλεία για ένα σοφιστικέ μακιγιάζ. Μάθε ποιά και πόσα πραγματικά χρειάζεσαι.

1. Ένα πινέλο με σχεδόν τετράγωνο τελείωμα το οποίο λειτουργεί σαν πολύ εργαλείο. Με επίπεδο τελείωμα και μικρό μήκος ιδανικό για την εφαρμογή του eyeliner ή για να απλώσεις ένα κόκκινο κραγιόν στα χείλη. Καλό είναι να το καθαρίζεις κάθε φορά που το χρησιμοποιείς με ένα χαρτομάντηλο στο οποίο έχεις ψεκάσει ελάχιστη ποσότητα οινοπνεύματος. 

2. Σχετικά επίπεδο με καμπυλωτό τελείωμα είναι το πινέλο που χρειάζεσαι για να απλώσεις τέλεια στην επιδερμίδα σου το make up. Με το ίδιο πινέλο μπορείς να δώσεις ένα φίνο τελείωμα στα κρεμώδη ρουζ ή σε υγρά highlighter. 

3. Το μεγάλο πινέλο με το διαγώνιο κόψιμο είναι το πιο τέλειο εργαλείο για το ρουζ με υφή πούδρας. Θεωρείται το αγαπημένο πινέλο των μακιγιέρ επειδή με αυτό δημιουργείς σωστά κοψίματα στο πρόσωπο και έτσι σμιλεύονται τα χαρακτηριστικά σου. 

4. Οι μακιγιέρ συνήθως χρησιμοποιούν δύο πινέλα για το μακιγιάζ στα βλέφαρα. Ένα επίπεδο για να βάζουν την σκιά και ένα πιο καμπύλο για να την απλώνουν. Την ίδια εφαρμογή μπορείς να έχεις με ανάλογα πινέλα τα οποία έχουν δύο άκρες. Στη μία πλευρά επίπεδο κόψιμο το πινέλο και στην άλλη καμπύλο. 

5. Ένα λεπτό στενόμακρο πινέλο μπορείς να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή του κονσίλερ, για το κραγιόν ή για να κάνεις περίγραμμα με eyeliner. Ένα αντίστοιχο πινέλο μέσα στη τσάντα σου μπορεί να σε βοηθήσει να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου στη διάρκεια της ημέρας ή να κάνεις ένα γρήγορο μακιγιάζ σε μία ξαφνική αλλαγή του καθημερινού σου προγράμματος.