9 Φεβ 2014

5 tips που θα βοηθήσουν να μην ξεθωριάσει εύκολα το χρώμα των μαλλιών σου!


5 tips που θα βοηθήσουν να μην ξεθωριάσει εύκολα το χρώμα των μαλλιών σου!
Το να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να ανανεωθείς. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να πρωτοβάφεις τα μαλλιά σου να ξέρεις πως δεν υπάρχει επιστροφή. Ακολούθησε τα 5 παρακάτω tips για να μπορείς να διατηρείς το χρώμα των μαλλιών σου για περισσότερο και επομένως να ξοδεύεις λιγότερα!


1. Σαμπουάν και conditioner
Είναι απόλυτα φυσικό να θέλεις να έχεις καθαρά μαλλιά αλλά οι περισσότερες βαφές σου λένε να είσαι άλουστη για μερικές μέρες πριν βάψεις τα μαλλιά σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις μερικές μέρες πριν βάψεις τα μαλλιά σου είναι να τους κάνεις μία πολύ καλή μάσκα καθώς αυτό θα δώσει την απαραίτητη ενυδάτωση που η βαφή λατρεύει. 

2. Διάλεξε ένα χρώμα που να ταιριάζει στα χρώματά σου
 Το να βάψεις τα μαλλιά σου με ένα χρώμα εντελώς αντίθετο με τα χρώματά σου είναι μεν ενδιαφέρον από την άλλη όμως σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ξαναβάψεις τα μαλλιά σου πολύ σύντομα μόλις αρχίσει να εμφανίζεται η ρίζα. Διάλεξε ένα χρώμα που ταιριάζει με το φυσικό σου χρώμα και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. 

3. Λάβε υπόψιν σου τον καιρό
 Πολλές κοπέλες κάνουν πολύ μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά τους εν όψει καλοκαιριού. Ο ήλιος, συγκεκριμένα, μπορεί να στεγνώσει πολύ τα μαλλιά και να κάνει το χρώμα τους να ξεθωριάσει. 

4. Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν
 Αν σου αρέσει να κάθεσαι στον ήλιο μπορείς να διαλέγεις προϊόντα για τα μαλλιά σου που έχουν αντηλιακή προστασία ενώ καλό είναι να προτιμάς προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά. 

5. Η θερμοκρασία του νερού
Το ζεστό νερό δεν είναι το καλύτερο για οποιονδήποτε τύπο μαλλιών αλλά μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επιζήμιο για τα βαμμένα μαλλιά. Το κρύο νερό είναι πολύ καλύτερο για τα βαμμένα μαλλιά σου χαρίζοντάς τους καλύτερη υφή μετά το λούσιμο.