12 Φεβ 2014

Άνοιξη 2014: Υποδεχθείτε τις νέες τάσεις στην ομορφιά

Οι τάσεις για την φετινή άνοιξη έρχονται να παίξουν το δικό τους παιχνίδι στον πλανήτη της ομορφιάς. Λανσάρουν έντονα χρώματα στα χείλη, γατίσιο βλέμμα σε διαφορετικές εκδοχές, γήινες αποχρώσεις στο μακιγιάζ, κομψά χτενίσματα και εκκεντρικές τεχνικές στα νύχια... κάνοντας τις γυναίκες να μοιάζουν πιο θηλυκές, ανατρεπτικές και σέξι.

Ίσια μαλλιά


Τέρμα οι μπούκλες και ο όγκος στα μαλλιά! Οι νέες τάσεις θέλουν τα μαλλιά να είναι μακριά και ίσια, σαν τα παιδιά των λουλουδιών της δεκαετίας του '70. Οι οίκοι Donna Karan, Ralph Lauren και Valentino δείχνουν το δρόμο.

Έντονο eyeliner


Το έντονο eyeliner μπαίνει στο προσκήνιο και τονίζεται περισσότερο. Αυτή τη σεζόν δεν φοριέται με ρετρό στυλ αλλά με πιο δυναμικό, δραματικό και επαναστατικό τρόπο όπως φανερώνουν οι οίκοι Stella McCartney και Versace.

Περούκες


Μπορεί να μην είναι τάση που θα ακολουθήσουν πολλές γυναίκες, ωστόσο είναι σέξι και ιδιαίτερα ανατρεπτική. Οι οίκοι Chanel και Prada έβαλαν την μεταμόρφωση στο παιχνίδι με τις περούκες να εναλλάσσονται με ευκολία.

Η τέχνη στα νύχια


Τα νύχια έχουν τη δική τους χάρη και τεχνική. Η άνοιξη φέρνει μαζί της print νύχια (Rodarte), καλυμμένα με κρύσταλλα Swarovski (Giles), γεμάτα με καρφιά (Marc Jacobs) ή με θρησκευτικά σύμβολα (House of Holland).

Γεμάτα χείλη


Σε πολύ έντονους τόνους και με τάση να φαίνονται "παραφουσκωμένα", τα χείλη έδωσαν το δικό τους στίγμα στο μακιγιάζ. Αυτή την τάση ανέδειξε η 'δική μας' Mary Katrantzou που κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό.

Φυσική ομορφιά


Το φυσικό μακιγιάζ παίρνει φέτος άλλο νόημα, μιας και λίγο concealer φάνηκε αρκετό για να συνοδεύσει τα ρούχα των σχεδιαστών. Οι οίκοι Balmain και Christopher Kane έκαναν το μακιγιάζ πιο ανεπιτήδευτο από ποτέ.

Κότσος στα μαλλιά


Εάν πρέπει να επιλέξετε ένα και μόνο χτένισμα για να αναδείξετε το ντύσιμο και το μακιγιάζ σας τότε αυτό είναι ο ψηλός, χαλαρός κότσος. Οι οίκοι Tom Ford και Michael Kors τον συνδύασαν με πρωινό και βραδινό ντύσιμο.

Αξεσουάρ στα μαλλιά


Οι μαύρες κορδέλες στα μαλλιά έκαναν δυνατό πέρασμα. Σε διάφορους συνδυασμούς, διάνθισαν το ντύσιμο των οίκων Victoria Beckham και Vera Wang. Συναντήσαμε, επίσης, κορδέλες με καρφιά και με χρυσά νομίσματα.

Χρυσό μακιγιάζ


Εμπνευσμένοι από το ζεστό, ηλιοκαμένο δέρμα του καλοκαιριού, οι οίκοι Christian Dior και Dries Van Noten υιοθέτησαν ένα 70s στυλ με αναφορές στο Studio 54 και με διάφορες αποχρώσεις στα όρια του γκλίτερ χρυσού.

Παστέλ σκιές στα μάτια


Η σκιά γύρω από τα μάτια φωτίστηκε με παστέλ χρώματα, ενώ οι οίκοι Burberry και Dolce & Gabbana έκαναν το πρόσωπο να μοιάζει ακόμα πιο αθώο και ρομαντικό. Tip: To πιο hot χρώμα για σκιά φέτος είναι το μπλε!

Ελευθερία Ιωαννίδου
Πηγή: vogue.co.uk

http://www.mama365.gr/