26 Ιαν 2014

Σοκολατένιο κέικ με αχλάδια

Σοκολατένιο κέικ με αχλάδια
Όταν η Πάστα Φλώρα ντύνει τα αχλάδια με σοκολάτα!

Υλικά

    βούτυρο - 115 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
    αμύγδαλο - 1 κούπα τσαγιού σε σκόνη
    ζάχαρη - 3/4 κούπας
    αυγό - 3
    κακάο - 1/3 κούπας
    βανίλια - 1 κ.γλ.
    αλάτι - λίγο
    άρωμα αμυγδάλου - λίγο ή λικέρ πικραμύγδαλο
    αχλάδι - 3 ώριμα
    αμύγδαλο - 1/2 κούπα φιλέ

Εκτέλεση

Της Πάστα Φλώρα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 . Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22-24εκ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το άρωμα και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια και τα τοποθετούμε πάνω στο μείγμα μας κυκλικά. Καλύπτουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.