27 Ιαν 2014

Χιονίζει... αστέρια στις Άλπεις

«Καυτός» ο Δεκέμβριος που μόλις μας πέρασε για τις νέες ξενοδοχειακές αφίξεις της σεζόν στις Άλπεις. Όχι πως η πεντάστερη… χρυσόσκονη έλειπε από τις Άλπεις, μόνο που φέτος φαίνεται να πέφτει περισσότερη από ποτέ, καθώς η τάση της πεντάστερης πολυτέλειας κάνει δυναμικό comeback με περισσότερες αφίξεις από κάθε άλλη χρονιά. Αξιοσημείωτη είναι μάλιστα η επέλαση των διεθνών resort brands στις χιονισμένες πλαγιές.

Koh-i Nor Hotel 5* Val Thorens

 «Koh-i Nor Hotel»
«Koh-i Nor Hotel»
Ένα νέο πεντάστερο διαμάντι γεννήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην κορυφή του ψηλότερου χιονοδρομικού της Ευρώπης, στα 2.300 μέτρα, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στις πλαγιές. Με 63 δωμάτια και σουίτες, γκουρμέ γεύσεις υπό τη διεύθυνση του βραβευμένου με Michelin Yoann Conte, spa με προϊόντα της ελβετικής εταιρείας Valmont καθώς κι ένα μαγευτικό αίθριο με πανοραμική θέα στο θέρετρο. www.hotel-kohinor.com .

L’Apogée Courchevel

 «L'Apogée»
«L'Apogée»
Το τελευταίο απόκτημα της συλλογής Oetker Collection θα στολίζει πλέον με την κομψότητά του την περιοχή Le Jardin Alpin, από τα ομορφότερα σημεία της Courchevel 1850. Διαθέτει 20 δωμάτια και 33 σουίτες, μια penthouse κι ένα ιδιωτικό σαλέ με 5 υπνοδωμάτια, spa και home theatre όπου η πολυτέλεια απογειώνεται. Οι –τυχεροί– επισκέπτες του θα έχουν ακόμη στη διάθεσή τους δυνατότητα ski in/ski out, ένα champagne bar, nightclub με guest DJs, το μεγαλύτερο kids club της περιοχής, το Sisley spa αλλά και τις αστεράτες γεύσεις του σεφ Yannick Franques στο σύγχρονο bistro-εστιατόριο «Le Comptoir de L'Apogée». Οι τιμές είναι εξίσου… απογειωμένες. www.lapogeecourchevel.com .

L’héliopic Hotel & Spa 4* Chamonix

Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο, σε αρχιτεκτονική του Jean-Claude Descombes, συνδυάζει το παραδοσιακό με στοιχεία μοντέρνα στα δύο τετραώροφα chalets που κοιτάνε το επιβλητικό Mont-Blanc. Εκατόν δύο δωμάτια (όλα με μπαλκόνι ), πλήρως εξοπλισμένο spa, βιβλιοθήκη με δωρεάν βιβλία, επιτραπέζια και DVDs, γαλλική κουζίνα στο σικ εστιατόριο του ξενοδοχείου για πρωινό και βραδινό, μεσημεριανό και après-ski snacks σε πιο χαλαρούς ρυθμούς στην καφετέρια «L’Epicerie du Midi». http://heliopic-hotel-spa.com .

WVerbier 5* Verbier

 «WVerbier»
«WVerbier»
Η χιονοδρομική περιοχή 4 Vallées υποδέχεται το πρώτο alpine ξενοδοχείο της αλυσίδας W, δίπλα στη βασική γόνδολα του Verbier, προσφέροντας έτσι την υπέρτατη ski-in/ski-out εμπειρία. Μια μοντέρνα, γυάλινη κατασκευή συνδέει 4 παραδοσιακά σαλέ με 123 δωμάτια, spa, γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, tapas bar, το café W, το underground night club «The Destination Bar» αλλά και το εστιατόριο «Arola» υπό την καθοδήγηση του σεφ Sergi Arola (2 αστέρια Michelin ) που συνδυάζει την ισπανική κουζίνα με ελβετικές γεύσεις. www.wverbier.com .

Hotel Nendaz 4* superior Valais

 «Hotel Nendaz Superior»
«Hotel Nendaz Superior»
Tο τετράστερο superior ξενοδοχείο στο κέντρο του Nendaz στη διάσημη χιονοδρομική περιοχή 4 Vallées, βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία καθώς το τελεφερίκ σταματάει ακριβώς στην πόρτα του. Επιπλωμένο σε κλασικό αλπικό στιλ, διαθέτει 60 δωμάτια και 2 σουίτες, ένα τεράστιο spa με εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, gourmet εστιατόριο, wine cellar με τοπικές σπεσιαλιτέ, piano bar κι ένα μπαλκόνι με υπέροχη θέα στις Άλπεις του καντονιού του Valais. www.hotelnendaz4vallees.ch .

Chalethotel Spitzhorn 3* superior Saanen Gstaad

 «Chalethotel Spitzhorn superior»
«Chalethotel Spitzhorn superior»
Ένα μοντέρνο, πλήρως ανακαινισμένο σαλέ στο χωριό Saanen, μόλις 3 χλμ. από το κοσμοπολίτικο (και λιλιπούτειο ) Gstaad. Οι οικοδεσπότες του υπόσχονται ότι θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Με το ξύλο να κυριαρχεί στους εσωτερικούς χώρους, το σαλέ διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκόνια και θέα στο βουνό, εσωτερική πισίνα και spa, bar και χώρο lounge με τζάκι, εστιατόριο με παραδοσιακή ελβετική κουζίνα, μπιλιάρδο, βιβλιοθήκη αλλά και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά. www.spitzhorn.ch .

The Chedi Andermatt 5* resort Andermatt

 «The Chedi Andermatt Resort»
«The Chedi Andermatt Resort»
Το νέο πεντάστερο luxury resort βρίσκεται κοντά στην παλιά πόλη του Andermatt στο καντόνι Uri στις ελβετικές Άλπεις, ανάμεσα στις κορυφές Gemmstock και Naetschen (1.440 μ. ). Ο Βέλγος designer Jean-Michel Gathy σχεδίασε τα 50 δωμάτια και τις 119 κατοικίες μ’ ένα μείγμα σύγχρονης πολυτέλειας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Άλπεων. Δύο gourmet εστιατόρια, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, spa, wine & cigar lounge αλλά και bar après-ski εγγυώνται την καλοπέραση των επισκεπτών. www.thechedi-andermatt.com .

Ράνια Μάργαρη 

http://www.athinorama.gr/