29 Ιαν 2014

Νούντλς με κάρυ

Νούντλς με κάρυ
Εξωτική κουζίνα!

Υλικά 

2 «πλεξούδες» noodle

1 πράσινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 πράσο (το λευκό μέρος μόνο)

1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

½ καρότο

Για τη sauce

1 κ.σ. κάρυ

1 κομμάτι τζίντερ

5 κ.σ. σόγια σος

6 κ.σ. ηλιέλαιο

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη sauce

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόγια, το λάδι, το αλάτι, το κάρυ και στύβουμε το κομμάτι τζίντερ στο πολτοποίητη σκόρδου .

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε σε ένα wok ή τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε τα noodle.

Διαλύουμε τον1/2 κύβο ζωμού κοτόπουλου σε 1 λίτρο νερό  και βάζουμε τα noodle χωρίς να τα «σπάσουμε»

Με ένα πιρούνι τα διαχωρίσουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Προσθέτουμε και το κομματάκι του κύβου που κρατήσαμε με 4-5 κ.σ. νερό.

Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε,  προσθέτουμε τη sauce και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.