24 Ιαν 2014

Τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι

Τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι
Ελάτε να γλυκαθούμε με μια πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι!

Υλικά:

Για τη γέμιση


150 γρ. ζάχαρη
520 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
340 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη
250 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
550 γρ. αλεύρι
2 αυγά
1 τεμ. φρέσκια βανίλια
αλάτι

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη της τάρτας. Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μισό αλεύρι. Έπειτα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι. Βάζουμε το ζυμάρι, σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν έχουμε βάλει το ζυμάρι στη φόρμα ,το ψήνουμε κατευθείαν από το ψυγείο παγωμένο γιατί αλλιώς δεν θα κρατήσει το σχήμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε σιγά σιγά στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Η σοκολάτα είναι έτοιμη και έτσι ρευστή που είναι την αδειάζουμε στη ψημένη τάρτα.Ψήνουμε για 25 λεπτά, να ψηθεί εως οτου η σοκολάτα ψηθεί γυρω γυρω αλλά στο κέντρο να είναι ακόμη σχετικά υγρή. Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει για 15 λεπτά.

Εάν βάλουμε την τάρτα στο ψυγείο, για να την κόψουμε πρέπει να την αφήσουμε τουλάχιστον για μισή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.