27 Δεκ 2013

Αυθεντικό αμερικάνικο ψημένο cheesecake

Αυθεντικό αμερικάνικο ψημένο cheesecakeΒήμα βήμα η συνταγή για ένα γλυκό που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν τουλάχιστον μια φορά.

Μείγμα κρέμα με τυρί στρώνεται πάνω σε βάση μπισκότων και ψήνεται στο φούρνο σε αυτήν την κλασική εκδοχή αμερικάνικου cheesecake.
Υλικά
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
750 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
2 λεμόνια
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
1 κρόκος αυγού
1/2 φλιτζάνι (125 ml) κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα μπισκότα και τη μαύρη ζάχαρη στο μπλέντερ και θρυμματίστε τα. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα (το μείγμα σας θα μοιάζει με ψίχουλα). Με τα χέρια σας πιέστε το μείγμα σας στη βάση και τις πλευρές μιας αντικολλητικής, στρογγυλής φόρμας με τσέρκι διαμέτρου 22 εκατοστών. Με τη βάση ενός ποτηριού πατήστε και ισιώστε την επιφάνεια. Βάλτε τη φόρμα με τη βάση στο ψυγείο γα 1 ώρα.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί σε μορφή κρέμας και την ψιλή ζάχαρη. Ξύστε τη φλούδα των λεμονιών στο μείγμα σας και μετά στίψτε τα και προσθέστε το σουρωμένο χυμό τους. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Με το μίξερ χτυπήστε καλά τα υλικά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, συνεχίστε με τον κρόκο και τέλος με την κρέμα γάλακτος.
3. Τυλίξτε εξωτερικά τη βάση της φόρμας σας με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί. Από πάνω χύστε το μείγμα της κρέμας και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήστε για άλλα 25-30 λεπτά. Αφήστε το cheesecake σας να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη. Καλύψτε το γλυκό σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο, τουλάχιστον για 4 ώρες.


Πηγή: www.queen.gr