28 Δεκ 2013

Κτηνίατρος εμφύτευε ηρωίνη σε σκυλιά, τα έκανε “βαποράκια”

 
Υγρή ηρωίνη σε σκυλιά εμφύτευε ένας φυγόδικος κτηνίατρος από την Κολομβία για να μεταφέρει τα ναρκωτικά λαθραία στις ΗΠΑ όπου καταζητείται από τις Αρχές.
Ο άνδρας συνελήφθη στο Λούγο της βορειοδυτικής Ισπανίας από την ισπανική αστυνομία και ανακοινώθηκε μόνο με το μικρό του όνομα και τα αρχικά του επωνύμου του: Αντρές Λ.Ε..
Ο κτηνίατρος ήταν φυγόδικος στην Κολομβία καθώς τον Ιανουάριο του 2005 βρέθηκε σε αγρόκτημα του Μεντεγίν να εμφυτεύει σακουλάκια με ηρωίνη με χειρουργικές επεμβάσεις στις κοιλιές σκύλων. Τότε είχαν βρεθεί έξι σκυλιά ράτσας, Ροτβάιλερ και Λαμπραντόρ, καθένα με δύο σακουλάκια ηρωίνης βάρους 400 γραμμαρίων στις κοιλιές τους.
«Δεν έχουμε δει ποτέ μια παρόμοια υπόθεση όσον αφορά τον τόπο που κρύβονταν τα ναρκωτικά, τη μορφή ή την ποσότητά τους», είχε δηλώσει την εποχή εκείνη ο διοικητής της αστυνομίας της Μεντεγίν, Ρούμπεν Καρίγιο.
«Οι αμερικανικές αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη» του κτηνιάτρου, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία η οποία τελικά τον συνέλαβε στο σπίτι του στο Λούγο.

http://www.econews.gr