14 Δεκ 2013

Πρώην εργοστάσιο σαπουνιού που γίνεται διαμέρισμα στο Μιλάνο


Πρώην εργοστάσιο σαπουνιού που γίνεται διαμέρισμα στο Μιλάνο
Τι θα λέγατε για ένα όμορφο διαμέρισμα στο Μιλάνο το οποίο παλιά ήταν εργοστάσιο σαπουνιού; Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται, το διαμέρισμα στις φωτογραφίες προτού μετατραπεί σε κανονικό σπίτι ήταν εργοστάσιο το οποίο παρήγαγε σαπούνι. Πέρα λοιπόν από το ενδιαφέρον παρελθόν του σπιτιού αξίζει να παρατηρήσουμε και το όμορφο παρόν του και συγκεκριμένα τους ενιαίους χώρους του.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το σαλόνι, το οποίο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και κύριο χαρακτηριστικό του είναι πολλοί καναπέδες οι οποίοι και καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο. Βέβαια, με τόσα πολλά τετραγωνικά δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Εδώ το ξύλινο πάτωμα είναι βασικό στοιχείο καθώς προσφέρει την απαραίτητη ζεστασιά που χρειάζεται για να αντισταθμίσει την ψυχρότητα ίσως που δίνει ένα ψηλοτάβανο σπίτι. Επίσης, έκπληξη προκαλεί η παιδική κούνια στο σαλόνι η οποία είναι σχεδόν στο κέντρο και προφανώς υποδηλώνει ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έχουν και ένα μικρό μπόμπιρα παρέα. Αν αυτό τώρα είναι καλή ή κακή ιδέα να έχει κανείς μια παιδική κούνια στη μέση του πουθενά αυτό το αφήνω πάνω σας!
Προχωρώντας τώρα στην κουζίνα εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο industrial, μοντέρνα και απλά. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η κουζίνα είναι λιγότερο ζεστή σε σχέση με το σαλόνι. Παρά την πρώτη ίσως κακή εντύπωση, αν παρατηρήσετε λίγο καλύτερα το όλο concept θα δείτε ότι έχει το δικό της χαρακτήρα! Και εδώ το ξύλινο στοιχείο είναι παρόν σε διάφορα σημεία: ξύλινο τραπέζι, ξύλινο πάτωμα κτλ. Γενικά η κουζίνα αποτελεί ένα όμορφο συνδυασμό απλότητας, βιομηχανικού στοιχείου και chic στιλ. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην παρατηρήσουμε τη γυάλινη εσωτερική σκάλα η οποία προσφέρει με τη σειρά της μια διαφορετική πνοή στο χώρο και γενικά στο όλο διαμέρισμα.
Είναι όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα πράγματα που κάνουν ένα σπίτι μοναδικό και ζεστό για τους ιδιοκτήτες του. Δε συμφωνείτε;
Πρώην εργοστάσιο σαπουνιού που γίνεται διαμέρισμα στο Μιλάνο Πρώην εργοστάσιο σαπουνιού που γίνεται διαμέρισμα στο Μιλάνο Πρώην εργοστάσιο σαπουνιού που γίνεται διαμέρισμα στο Μιλάνο Πρώην εργοστάσιο σαπουνιού που γίνεται διαμέρισμα στο Μιλάνο Πρώην εργοστάσιο σαπουνιού που γίνεται διαμέρισμα στο Μιλάνο Πρώην εργοστάσιο σαπουνιού που γίνεται διαμέρισμα στο Μιλάνο