30 Δεκ 2013

Ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο (αχλάδι - μήλο)

apple vs pear body shape
http://www.primephysiquenutrition.com
Τα ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο μπορούν να αναδεικνύουν τα προσόντα σας και να κρύβουν τις ατέλειες. Αν επιλέξετε ρούχα που δεν ταιριάζουν στον σωματότυπό σας, τότε είναι πολύ πιθανόν τα ρούχα αυτά να δίνουν έμφαση σε λάθος σημεία του σώματός. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες συμβουλές έτσι ώστε να επιλέγετε πάντα τα ρούχα που σας ταιριάζουν.



Ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο

Σχήμα αχλάδι (στενή μέση, φαρδιά λεκάνη)

ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
Στον σωματότυπο αυτό, η μέση είναι σχετικά στενή, ενώ η λεκάνη είναι φαρδιά. Αν είστε σε αυτή την κατηγορία επιλέξτε ρούχα που τονίζουν το πάνω μέρος του σώματος. Επιλέξτε φορέματα ή μπλούζες που αναδεικνύουν το στήθος σας και γενικότερα ρούχα που είναι στενά από τη μέση και πάνω, ενώ φαρδαίνουν στην περιοχή της λεκάνης. Μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε ένα εξώπλατο φόρεμα, ένα φόρεμα one shoulders, ένα φόρεμα που τονίζει το στήθος σας ή φορέματα γραμμής Α. Όσον αφορά τις φούστες, να επιλέξετε φούστες σε φαρδιά γραμμή έτσι ώστε να μην δώσετε έμφαση στην περιοχή της λεκάνης. Τέλος θα λέγαμε ότι τα παντελόνια τζιν που σας ταιριάζουν είναι τα ψηλοκάβαλα. Αποφύγετε τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια διότι αυτά δεν σας κολακεύουν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες ιδέες για ρούχα για σωματότυπο αχλάδι.

ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
begorgeouslady
Το φόρεμα αυτό είναι κατάλληλο για σωματότυπο αχλάδι. Τονίζει την περιοχή του στήθους και τη στενή μέση, ενώ όσο πηγαίνει προς τα κάτω το φόρεμα φαρδαίνει. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται το τέλειο καμουφλάζ για τις ατέλειες.











ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
voguequeen
Το φόρεμα αυτό είναι γραμμής Α (στενό στην περιοχή της μέσης και φαρδαίνει προς τα κάτω). Αυτού του είδους τα ρούχα ταιριάζουν άψογα στον σωματότυπο αχλάδι. Αναδεικνύει τη στενή μέση και το στήθος, ενώ φαρδαίνει στην περιοχή της λεκάνης. Η mini φούστα του φορέματος κολακεύει τα πόδια και σας κάνει πιο ελκυστική από ποτέ.










ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
bezty
Τα one shoulders φορέματα είναι κατάλληλα για σωματότυπο αχλάδι. Είναι ελκυστικά, κολακεύουν το σώμα και τονίζουν την πάνω πλευρά του σώματος. Το διπλανό φόρεμα είναι "ριχτό" από τη μέση και κάτω με αποτέλεσμα να καλύπτει τις όποιες ατέλειές όπως λίγο φαρδιά λεκάνη, κ.τ.λ.












ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
ozziedresses
Ο σωματότυπος αχλάδι ταιριάζει άψογα σε ρούχα που τονίζουν τη γυναικεία πλάτη. Για παράδειγμα το διπλανό backless φόρεμα είναι εξαιρετικά ελκυστικό και τονίζει την πλάτη, τη μέση και τα πόδια, ενώ καλύπτει τέλεια την περιοχή της λεκάνης. Πραγματικά μοναδικός συνδυασμός.









Σχήμα μήλο (φαρδιά μέση, στενή λεκάνη, λεπτά πόδια)

ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
Πρόκειται για ένα σωματότυπο στον οποίο η μέση είναι σχετικά φαρδιά, ενώ η λεκάνη είναι στενή και τα πόδια λεπτά. Γενικά θα λέγαμε ότι τα ρούχα που ταιριάζουν σε αυτόν τον σωματότυπο είναι αυτά που τονίζουν το κάτω και το πάνω μέρος του σώματος απομακρύνοντας τα βλέμματα από την περιοχή της μέσης. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε επιξέξτε μπλούζες σε φαρδιά γραμμή (ριχτές), μπλούζες που να κολακεύουν το στήθος σας και κολλητά παντελόνια τα οποία αναδεικνύουν τα λεπτά πόδια σας. Μπορείτε να φορέσετε φορέματα με κοντή φούστα, με σκίσιμο στο πόδι, με ασύμμετρο ποδόγυρο και με βαθύ ντεκολτέ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ιδέες για ρούχα για σωματότυπο μήλο.

ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
tidebuybridal
Το διπλανό φόρεμα έχει κοντή φούστα που αναδυκνύει τα πόδια, ενώ η strapless δομή του κολακεύει το πάνω μέρος του σώματος (λαιμός, ώμοι, στήθος). Η περιοχή της μέσης είναι διακοσμημένη με βολάν με αποτέλεσμα να καλύπτει τις ατέλειες και τα περιττά κιλά της κοιλιάς. Ο συνδυασμός αυτός είναι το τέλειο παράδειγμα ενός ρούχου που ταιριάζει άψογα στο σωματότυπο μήλο.










ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
simplified-fashion
Η κοντή φούστα αυτού του φορέματος κάνει τα πόδια αρκετά ελκυστικά, ενώ το "ριχτό" ύφασμα στην περιοχή της μέσης παρέχει το τέλειο καμουφλάζ για την κοιλιά. Πρόκειται για ένα ρούχο που είναι πολύ καλό για γυναίκες με σωματότυπο μήλο, καθώς αναδεικνύει το κάτω μέρος του σώματος και καλύπτει την περιοχή της μέσης.












ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
simplified-fashion
Άλλο ένα ρούχο που ταιριάζει πολύ για γυναίκες με σωματότυπο μήλο. Πρόκειται για ένα φόρεμα με ασύμμετρο ποδόγυρο που κάνει τα πόδια εξαιρετικά ελκυστικά. Το πάνω μέρος του φορέματος διαθέτει ντεκολτέ σε σχήμα U που αναδεικνύει το στήθος αλλά με έναν πιο διακριτικό τρόπο. Το σχέδιο του φορέματος αλλά και οι λεοπαρδαλέ εκτυπώσεις του ξεγελούν τα μάτια και τραβούν τα βλέμματα μακριά από την περιοχή της κοιλιάς και της μέσης.











ρούχα ανάλογα με το σωματότυπο
promdressau
Πολύ καλό φόρεμα με σκίσιμο στο πόδι. Πρόκειται για ένα ρούχο που κάνει τα πόδια πιο ελκυστικά από ποτέ και τραβάει τα βλέμματα μακριά από την περιοχή της μέσης. Στο πάνω μέρος του σώματος διαθέτει ντεκολτέ σχήματος V που αναδεικνύει το στήθος. Το φόρεμα αυτό είναι μια πολύ καλή επιλογή για γυναίκες με σωματότυπο μήλο.