28 Δεκ 2013

Σοκολατένιο κέικ με αμύγδαλο και ρούμι

Σοκολατένιο κέικ με αμύγδαλο και ρούμι
Μαγικό!

Υλικά


    κουβερτούρα - 115 γρ. σοκολάτα
    ρούμι - 2 κ.σ.
    βούτυρο - 115 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
    ζάχαρη - 130 γρ. + 1 κ.σ. ξεχωριστά
    αυγό - 3 (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
    αλάτι - λίγο
    αμύγδαλο - 35 γρ. σε σκόνη
    αλεύρι - 60 γρ.
   
Για την επικάλυψη:
   
    κουβερτούρα - 115 γρ. σοκολάτα
    ρούμι - 4 κ.σ.
    βούτυρο - 170 γρ. κομμένο σε κυβάκια
    αμύγδαλο - φιλέ

Εκτέλεση


Της Πάστα Φλώρα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22-24εκ.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τα 130γρ ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα,  το αμύγδαλο και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα μας σε 3 δόσεις προσθέτοντας εναλλάξ και το αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το ρούμι, προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και
ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας ανά 5 λεπτά.

Αφού κρυώσει καλά το κέικ το καλύπτουμε με τη σοκολάτα και στρώνουμε τα αμύγδαλα στην  επιφάνεια.