15 Δεκ 2013

Ψάρι ποσέ στο φούρνο με ελαιόλαδο

Ψάρι ποσέ στο φούρνο με ελαιόλαδο

Ενόψει Κυριακής ετοιμάζουμε ένα φαγάκι που θα συγκεντρώσει την οικογένεια στο τραπέζι και θα της χαρίσει μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Υλικά

4 – 6 φιλέτα άσπρο ψάρι κατεψυγμένο (π.χ. μπακαλιάρο)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
3 – 4 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη εάν είναι αλατισμένη
1/4 φλιτζ. πλατύφυλλος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 ˚C. Ξεπαγώνουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε. Τοποθετούμε τις μισές φέτες λεμονιού σε ένα ταψί και από πάνω, τοποθετούμε το ψάρι. Κόβουμε τη μισή κάπαρη σε χοντρά κομμάτια και μετά την ανακατεύουμε με την ολόκληρη, πασπαλίζουμε το ψάρι. Πάνω από την κάπαρη βάζουμε φέτες λεμονιού, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φέτες λεμονιού – κάπαρη. Στο τέλος βάζουμε το μαϊντανό. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαγειρευτεί καλά. Σερβίρουμε.