14 Δεκ 2013

6 ξενοδοχεία-προορισμοί αφορμή για weekend

Επιλέξαμε και σας προτείνουμε ξενοδοχεία διαφορετικού στιλ που με εξαιρετικές παροχές και ξεχωριστό χαρακτήρα εγγυώνται ένα dolce far niente σαββατοκύριακο απόλυτης χαλάρωσης στις εγκαταστάσεις τους.
«Κυρίμαι»: ιστορική Μάνη
Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό σε αυτό το πανέμορφο boutique hotel που στεγάζεται σε ένα θαυμάσιο διατηρητέο συγκρότημα μανιάτικων κτισμάτων του 19ου αιώνα πάνω στη θάλασσα του Γερολιμένα. Από τη γεμάτη παράθυρα σουίτα 301 με θέα στο βράχο του Κάβο Γκρόσο μέχρι το μανιάτικο πύργο 306, ο οποίος δεσπόζει στο κέντρο του συγκροτήματος, ή τις αποθήκες που μετατράπηκαν σε καθιστικό με δύο τζάκια η διαμονή εδώ αποκτά έντονη αύρα ιστορίας, ενώ η διακόσμηση του Γιώργου Σταθόπουλου αφήνεται να αναδειχθεί μοναδικά. Στοιχεία όπως οι προσωποποιημένες υπηρεσίες και η επιμέλεια του Χριστόφορου Πέσκια στο μενού του εστιατορίου, το οποίο βλέπει στη θάλασσα και τον εντυπωσιακό βράχο του Κάβο Γκρόσο, εγγυώνται μια ξεχωριστή διαμονή. Το πρωινό, ενισχυμένο με τοπικά προϊόντα, όπως και η φιλική προς το περιβάλλον πολιτική συμπληρώνουν την εικόνα. Όρεξη να’ χετε πάντως και η Μάνη είναι γεμάτη επιλογές για όμορφες αυτοκινητάδες, από κοντινές προς τον Πύργο Διρού, την Αρεόπολη, το Λιμένι και το Οίτυλο, μέχρι πιο μακρινές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας ( Γερολιμένας, από €70,  2733054288  )
«Alkyon Resort»: οικογενειακός παράδεισος
Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή διαμονής στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού, ενός low profile προορισμού σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα που ενδείκνυται για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Το ξενοδοχείο περιβάλλεται από 23 στρέμματα πανέμορφου κήπου με φοίνικες, ελιές, πικροδάφνες και εποχικά λουλούδια και ένα τεράστιο φοινικόπαρκο κοντά στη μεγάλη πισίνα, ενώ οι διαρκείς ανανεώσεις δημιουργούν μια πολυπόθητη αύρα φρεσκάδας. Όσο τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά, εσείς μπορείτε να ενδώσετε άφοβα σε κάποια από τις περιποιήσεις ευεξίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης, ομορφιάς και αντιγήρανσης στο ολοκαίνουργιο Spa Centre 1300 τ.μ. με εξοπλισμό αιχμής. Καθώς περνά η ώρα, στο ολοκαίνουργιο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου θα απολαύστε μοναδικές εμπειρίες γεύσεων στο Sky Βar Restaurant και το Café και θα διασκεδάστε με καλή μουσική στο Sky Bar. Αν, πάλι, σας έρθει η όρεξη για εκδρομή, η ορεινή Κορινθία με τη λίμνη της Στυμφαλίας, την Καστανιά και τα πιο φασαριόζικα Τρίκαλα στους πρόποδες της Ζήριας είναι ό,τι πρέπει ( Βραχάτι, από €90 με ημιδιατροφή,  2741052010  ).
«Elatos Resort»: όπως Άλπεις
Ένας από τους πρώτους διδάξαντες του αλπικού concept στην Ελλάδα υποδέχεται το φετινό χειμώνα ως μέλος πλέον της Aria Hotels και με ανανεωμένους χώρους και μοντέρνα ελληνική κουζίνα στο εστιατόριο. Χαμένο στα έλατα μεταξύ Αγόριανης και Αράχοβας, το συγκρότημα αποτελείται από αυτόνομα ξύλινα σαλέ διαφόρων μεγεθών, όλα με δικό τους πάρκινγκ και 1 ή 2 κρεβατοκάμαρες, καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και βεράντα. Meeting point το «Club House», με μπαρ, cigar room με μπιλιάρδο, παιδότοπο, θαυμάσια εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο. Το ξενοδοχείο εξασφαλίζει ειδικά προνόμια για τους πελάτες του στο πολύ κοντινό χιονοδρομικό του Παρνασσού, το οποίο εγκαινιάζει τη φετινή σεζόν περί τα μέσα Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες στην κεντρική πλατεία της Αγόριανης με τον υπέροχο καταρράκτη ή να κατηφορίσετε μέχρι την πάντα ζωντανή Αμφίκλεια. Ο κοσμικός μαγνήτης της Αράχοβας, μαζί με τον οικισμό-δορυφόρο του Λιβαδιού, δεν απέχουν παραπάνω από 20’ ( Ίταμος Αγόριανης, από €265 με πρωινό και ξύλα για το τζάκι,  2234061162  ).
«Aristi Mountain Resort»: luxury Ζαγόρι
Μέλος πλέον των Small Luxury Hotels, το πανέμορφο ξενοδοχείο στην κορυφή της Αρίστης δεν χαρίζει μόνο την καλύτερη θέα στους Πύργους Αστράκας και στον στριφογυριστό δρόμο που σκαρφαλώνει ακριβώς απέναντι στο Πάπιγκο, αλλά και την σπάνια αίσθηση της φιλοξενίας σε φιλικό σπίτι στο βουνό. Μοιρασμένα σε 5 παραδοσιακά σπιτάκια που μοιάζουν με φυσική προέκταση του χωριού, τα 18 δωμάτια του συγκροτήματος συνδυάζουν τις πολυτελείς παροχές με τα γήινα χρώματα και την πέτρα που δημιουργούν θαλπωρή, ενώ στο κεντρικό κτίριο η χαλάρωση έχει τον πρώτο λόγο. Καθιστικά πλάι στο τζάκι, πλήρως εξοπλισμένο spa με πισίνα ενεργού οξυγόνου και σύστημα αντίθετης ροής, τζακούζι και σάουνα, εστιατόριο με έμφαση στις τοπικές πρώτες ύλες αλλά και μια υπέροχη βεράντα για εκείνες τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα. Δύσκολα αποφασίζει κανείς να το αποχωριστεί, αλλά η συγκλονιστική φύση του Ζαγορίου είναι κάτι παραπάνω από καλή αφορμή. Rafting στον Βοϊδομάτη, αμέτρητα παμπάλαια γεφύρια, τρανή τοπική κουζίνα και περισσότερα από 40 χωριά από τα οποία δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις ( Αρίστη Ζαγορίου, από €110. Σημειώστε και το πακέτο Luxury Romantic Escape από 300€, με διαμονή σε σουίτα για 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, δείπνο με 6 παραδοσιακά πιάτα κι ένα μπουκάλι κρασί.  2653041330  ).
«Melissaki Villas»: Ναύπλιο σαν στο σπίτι σου
Είναι μια πρόταση ξεχωριστή που ρίχνει τους προβολείς στο άγνωστο χωριουδάκι Πυργιώτικα, θέτοντας νέα δεδομένα στον τομέα της διαμονής στο Ναύπλιο, το οποίο δεν απέχει παρά ελάχιστα. Σε μια ήσυχη πράσινη έκταση 4 στρεμμάτων με λουλούδια, πορτοκαλιές, λεμονιές και γκαζόν, οι 4 βίλες του συγκροτήματος βρίσκονται χτισμένες γύρω από μια μεγάλη πισίνα στη σκιά ενός πλατάνου. Εσωτερικά, το κάθε σπίτι μοιάζει με αυτόνομο εξοχικό, όπου το καλό γούστο συμβαδίζει με τη λειτουργικότητα. Προσεκτικά διαλεγμένα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, επώνυμα μπάνια, εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, ενιαίος ο χώρος του καθιστικού με το τζάκι, της τραπεζαρίας και της πλήρως λειτουργικής κουζίνας, ενώ σε δύο επίπεδα μοιράζονται οι τρεις κρεβατοκάμαρες κάτω από μια υπέροχη γυάλινη σέρα. Το πλούσιο πρωινό έρχεται στο χώρο σας όποτε το θελήσετε, και οι απόλυτα προσωποποιημένες υπηρεσίες ανεβάζουν τον πήχη. Μήπως έφτασε η ώρα για σούρτα-φέρτα στο Ναύπλιο; Η ιταλιάνικου ύφους Πλατεία Συντάγματος με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό και το Παλιό Τζαμί είναι το διαχρονικό σημείο αφετηρίας κάθε βόλτας στην πανέμορφη πόλη ( Πυργιώτικα Ναυπλίου, από €130,  2752096414  ).
«Arcadia Resort»: πολυτέλεια next door
Το πολύ όμορφο resort βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο, κοντά στην είσοδο της Βυτίνας, έχοντας στην πλάτη το εκπληκτικό καταπράσινο φόντο των πλαγιών του Μαινάλου. Μπαίνοντας στα ενδότερα, το σαλόνι με τις βελούδινες πολυθρόνες και τον τεράστιο καθρέφτη που ακουμπάει στο πάτωμα στο χώρο υποδοχής, οι αναπαυτικοί και άκρως χουχουλιάρικοι καναπέδες στο χώρο του μπαρ με τη συλλογή από σπάνια κονιάκ και malt ουίσκι αλλά και το φωτεινό σαλονάκι του πρώτου ορόφου με τη γυάλινη οροφή δημιουργούν ιδανικές συνθήκες χαλάρωσης, αν βέβαια δεν επιλέξετε κάποια από τις περιποιήσεις στο σπα. Στα 14 δωμάτια και σουίτες, που όπως και οι υπόλοιποι χώροι του resort φέρουν την διακοσμητική υπογραφή του Σωτήρη Μπακόπουλου, ξεχωρίζουν οι τολμηρές επιλογές σε χρώματα και ταπετσαρίες, που προσδίδουν έντονη θεατρικότητα στην ατμόσφαιρα. Το πασίγνωστο «ντουέτο» της Στεμνίτσας και της Δημητσάνας θα καλεί μαζί με τη Βυτίνα για ρομαντικές βόλτες σε περιποιημένα πλακόστρωτα ( Βυτίνα, από €114,  2795022330  ).

Βαλσάμης Δουκάκης vdoukakis@athinorama.gr