25 Δεκ 2013

Καλά… Χριστούγεννα για τα 12 ζώδια

Κριός:
Αποφασίζω να ντυθώ Αη-Βασίλης, και για να ευχαριστήσω τα ανυπόμονα παιδάκια σκαρφαλώνω στη σκεπή φορτωμένος με ένα τσουβάλι δώρα.

Το αποτέλεσμα είναι να «τσουβαλιαστώ» εγώ, περνώντας τις υπόλοιπες γιορτινές μέρες με κολάρο για τον αυχένα.

Ταύρος: 
Ονειρεύομαι στον ύπνο και στον ξύπνιο μου κουραμπιέδες με μπόλικη ζάχαρη άχνη, μπισκότα, ζαχαρωτά, κέικ με τζίντζερ και φρούτα, και γαλοπούλες που μου χαμογελούν όλο νόημα από τη γιορταστική πιατέλα.

Δίδυμοι:
Αν δεν πάω για σκι στο Σαν Μόριτς ή στο Γκστάαντ, όπου συχνάζει όλος ο καλός ο κόσμος, ποιο το νόημα των γιορτών;
Ματαιότης.

Καρκίνος:
Στολίζω ένα όμορφο δέντρο, βάζω τα φώτα στην αυλή, κρεμάω τις κάλτσες στο τζάκι και κάθομαι δίπλα στη φωτιά που τσιτσιρίζει, περιμένοντας τα παιδιά να έρθουν σπίτι και να απολαύσουν την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Λέων:
Αναρωτιέμαι τι θα μου φέρει ο Άγιος Βασίλης φέτος…
Ελπίζω να διάβασε το γράμμα μου προσεκτικά, γιατί πέρυσι ήταν πραγματικά απαράδεκτος, αφού είναι γνωστό τοις πάσι, πως φορώ μόνο ρούχα επώνυμων σχεδιαστών.

Παρθένος:
«Σκοτώνομαι» να τρέχω 25 ώρες το 24ωρο, ώστε να είναι έτοιμη και στην παραμικρή της λεπτομέρεια η φιλανθρωπική μάζωξη που ετοιμάζω για τα Χριστούγεννα.
Καταρρέω όπως είναι φυσικό και περνάω τελικά τις γιορτές στο κρεβάτι.

Ζυγός:
Φτιάχνω στα γρήγορα ένα σάιτ διαδικτυακών πωλήσεων, όπου ξεφορτώνομαι μισοτιμής τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και γενικά ό,τι περίσσεψε από τις γιορτές.

Σκορπιός:
Πετάγομαι μέχρι τα Καρπάθια, για να πάρω από το δημοτολόγιο της περιοχής ένα πιστοποιητικό γέννησης που να αποδεικνύει την ευγενή καταγωγή μου από το σόι του Κόμη Δράκουλα.

Τοξότης:
Κερδίζω το λαχείο και ψωνίζω δίχως έλεος προς μεγάλη χαρά των ημιλιπόθυμων από την πείνα εναπομεινάντων καταστηματαρχών.
Αγοράζω δώρα για τους φίλους και την οικογένεια, που τα βάζω μέσα σε κάλτσες σε μέγεθος τυραννόσαυρου.

Αιγόκερως:
Περνάω τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Βόρειο Πόλο, βοηθώντας τον Αη-Βασίλη να ξεσκαρτάρει ποιο παιδί ήταν καλό και ποιο κακό, και να αποφασίσει ποιος δικαιούται να παίρνει τι.
Όχι παίζουμε!

Υδροχόος:
Γράφω ένα ωραιότατο βιβλίο για την ιστορική προέλευση των Χριστουγέννων, την καταγωγή των Μάγων με τα Δώρα και το είδος των προβάτων που ζέσταιναν το μικρό νεογέννητο της φάτνης.

Ιχθείς:
Ντύνομαι Άγιος Βασίλης, πηγαίνω στην πιο κακόφημη συνοικία της πόλης και μοιράζω δώρα στα φτωχά παιδιά.
Πέφτω εθελοντικά θύμα ληστείας και περνάω τις υπόλοιπες μέρες των Χριστουγέννων σε διακανονισμούς με τις τράπεζες για τις πιστωτικές μου.

Πηγή: www.tsekouratoi.gr