29 Νοε 2013

PUNK ΙS BACK: Η πιο επαναστατική τάση της σεζόν και πως να τη φορέσεις!

 
Το μήνυμα είναι σαφές. Η μόδα φέτος μας προκαλεί να δείξουμε την επαναστατική πλευρά μας με ένα στιλ επιτηδευμένα αλήτικο, καθώς μια punk-rock αισθητική έκανε έντονη την παρουσία της στα catwalks του χειμώνα.
Ταρτάν, δερμάτινα παντελόνια, φούστες και jackets, καρφιά, αλυσίδες και βινύλ λεπτομέρειες είναι μόνο κάποια από τα στοχεία με τα οποία καλούμαστε να εμπλουτίσουμε την γκαρνταρόμπα μας.

Πόσο εύκολο είναι όμως να κάνεις μια τέτοια τάση δική σου; Ακoλούθησε τα παρακάτω tips και δεν θα αστοχήσεις...

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΑΡΤΑΝ
Το ταρτάν και το καρό γενικότερα θεωρούνταν ανέκαθεν βασικά στοιχεία της punk τάσης. Ενσωμάτωσέ την στο δικό σου στιλ επιλέγοντας ένα καρό κομμάτι, είτε αυτό είναι μια φούστα, ένα παντελόνι, ένα πουκάμισο ή ακόμα και ένα ladylike φόρεμα. Για πιο chic αποτέλεσμα έχε σαν βάση το καρό ρούχο σου και συνδύασέ το με μονόχρωμα κομμάτια.

// Moschino, Versace, Alberta Ferretti
ΓΙΝΕ (ΛΙΓΟ) GRUNGE
Δώσε grunge χαρακτήρα στο look σου αναμιγνύοντας καρό με δέρμα, διχτυωτά καλσόν με army boots,  floral φορέματα, οversized cardigans και beanies, διαφάνειες, γούνινα παλτό και edgy λεπτομέρειες. Να έχεις στο μυαλό σου όμως πως το grunge ύφος είναι αρκετά νεανικό και όχι τόσο θηλυκό. Επέλεξε λοιπόν κάποια στοιχεία του χωρίς να προσπαθήσεις να το αναπαράγεις πιστά.


 Saint Laurent, Rodarte, Saint Laurent

TΟΛΜΗΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ
Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείς να υιοθετήσεις την τάση είναι με τα έντονα χρώματα και τα prints, όπως είδαμε στη συλλογή  Moschino Cheap & Chic. Συνδύασε ένα φλούο ροζ ή κίτρινο τοπ με ένα ριγέ παντελόνι ή μια φούστα ή παντελόνι σε έντονο χρώμα με ένα τοπ ή jacket με δυνατά leopard prints.

/// Moschino Cheap&Chic, Moschino Cheap&Chic, Jeremy Scott
ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να φορέσεις την τάση; Βάλε το δέρμα στην γκαρνταρόμπα σου! Επέλεξέ το σε παντελόνι και συνδύασέ το με ένα καρό πουκάμισο και ένα blazer, σε μίνι φούστα με ένα χαλαρό πουλόβερ, ή σε jacket πάνω από το girlie φόρεμα σου. Να είσαι σίγουρη πως κανείς δεν θα χαρακτηρίσει ποτέ την εμφάνισή σου βαρετή ή αδιάφορη.

/// Versace, Jean Paul Gaultier, Junya Watanabe

EDGY ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Φυσικά, καμιά punk-inspired εμφάνιση δεν θα μπορούσε να είναι πλήρης χωρίς ένα μικρό διακοσμητικό στοιχείο από  καρφιά, τρουκς, παραμάνες και αλυσίδες. Αυτός είναι άλλωστε και ο πιο γρήγορος τρόπος για να δώσεις punk ύφος και στο πιο απλό outfit σου.

/// Versace, Chanel, Versace

http://www.tlife.gr/