30 Νοε 2013

Επτά μυστικά για να κοιμάστε σαν... πουλάκι!

Επτά μυστικά για να κοιμάστε σαν... πουλάκι!Αν τον τελευταίο καιρό πέφτετε στο κρεβάτι και στριφογυρίζετε με τις ώρες, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια από τις συνήθειες της ημέρας σας ενοχλεί.

Συμβουλές όπως «τέρμα ο καφές», «τέρμα η τηλεόραση» και «κομμένο το αλκοόλ», έχει αποδειχτεί ότι είναι ανεφάρμοστες στον σημερινό τρόπο ζωής.

Δείτε 7 ρεαλιστικές συμβουλές για εύκολο και ξεκούραστο ύπνο κάθε βράδυ!

Περιορίστε τα λιπαρά

Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε λιπαρά, κοιμούνται λιγότερο, με αποτέλεσμα να νιώθουν υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ηρεμήστε πριν πέσετε στο κρεβάτι

Παρά το γεγονός ότι από πολλούς έχει προταθεί ότι το κλειδί βρίσκεται στο τακτικό ωράριο, ασχέτως με το τι ώρα πέφτετε για ύπνο, αφιερώνετε μία ώρα στον εαυτό σας για να ηρεμίσει.

Κάντε ένα αφρόλουτρο

Ένα αφρόλουτρο δεν χαλαρώνει μόνο τους μύες, αλλά αυξάνει κα τη θερμοκρασία του σώματος. Στη συνέχεια, όταν βγαίνουμε από το μπάνιο, η θερμοκρασία πέφτει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή μελατονίνης και να κοιμόμαστε πιο εύκολα.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο σπίτι

Φροντίστε η θερμοκρασία στο σπίτι σας να μην υπερβαίνει τους 20 βαθμούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες , όταν δύει ο ήλιος, η θερμοκρασία πέφτει σταθερά, και το ίδιο συμβαίνει με τη θερμοκρασία του σώματός μας.

Περιορίστε το φως στην κρεβατοκάμαρα

Ακόμη και το φως από το ξυπνητήρι, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να σας αναστατώνει χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Λίγο διάβασμα δεν κάνει κακό!

Ακόμη και λίγη τηλεόραση, αν δεν περιέχει σκηνές δράσης, που θα σας αναστατώσουν, δεν έχει σημαντική επίδραση.

Περιορίστε τον καφέ

Καλό θα είναι να μην καταναλώνετε πάνω από 2 φλιτζάνια καφέ, 6 ώρες πριν κοιμηθείτε. Μάλιστα, οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνουμε καφέ μόνο «κάτω απ’ το φως του ήλιου».


Πηγή: www.onmed.gr