29 Νοε 2013

Συνταγή για κρέπες γεμιστές με κρέμα λεμονιού!

Συνταγή για κρέπες γεμιστές με κρέμα λεμονιού!
Γλυκιά όσο πρέπει, νόστιμη όσο επιθυμούν τα παιδιά και εύκολη για τις μαμάδες!
Δοκιμάστε να φτιάξετε υπέροχες κρέπες γεμιστές με κρέμα λεμονιού!
ΥΛΙΚΑ
για τις κρέπες
125 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
2 αυγά
1/4 κουταλάκι ζάχαρη
μια τσιμπιά (που λέει η μαμά μου) αλάτι
για την κρέμα λεμονιού
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
90 γρ άσπρη σοκολάτα
90 γρ τυρί κρέμα
1 κουταλιά σούπας μέλι
1/2 φλιτζάνι sour cream*
EKTEΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο λειωμένο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει χυλός. Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 1 ωρίτσα για να φύγουν και οι φουσκάλες που έχουν γίνει από το χτύπημα.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μίγμα. Γυρίζουμε ολόγυρα το τηγάνι ώστε ο χυλός να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει η κρέπα στρογγυλή. Αφού ψηθεί από την κάτω πλευρά τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη. Γίνονται 8 κρέπες.
Φτιάχνουμε την κρέμα. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη ζελατίνη με το χυμό και την αφήνουμε για ένα λεπτό. Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την κρέμα, την άσπρη σοκολάτα, το τυρί κρέμα και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τη sour cream και το ξύσμα και ανακατεύουμε.


Πηγή: www.mothersblog.gr