29 Νοε 2013

Επιχείρηση κραγιόν: Επαγγελματικές συμβουλές για τέλεια χείλη


Το κραγιόν είναι βασικό "αξεσουάρ" μιας γυναίκας. Στο γραφείο ή στη βόλτα, σε επαγγελματικό meeting ή σε ραντεβού με το αμόρε... ένα κραγιόν μπορεί να φωτίσει το πρόσωπο και να δώσει ακόμα περισσότερους πόντους στην ομορφιά. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύουμε, λίγες είναι οι γυναίκες που γνωρίζουν πραγματικά πώς να φορούν το κραγιόν και να αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά τους. Γιατί το κραγιόν επιλέγεται σε συνάρτηση με τον τόνο της επιδερμίδας, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το ντύσιμο και σαφώς... την προσωπικότητα μιας γυναίκας.

Πώς επιλέγουμε το χρώμα του κραγιόν

Οι αποχρώσεις που κολακεύουν περισσότερο είναι αυτές που είναι έναν ή δύο τόνους πιο σκούρες από το φυσικό χρώμα των χειλιών. Αυτό λοιπόν το τηρούμε σαν βίβλος! Για να δοκιμάσετε διάφορες αποχρώσεις απλώστε το κραγιόν ή το lipgloss μόνο στο πάνω χείλος. Αν η απόχρωση αυτή είναι μία ή δύο αποχρώσεις πιο σκούρα από το κάτω χείλος σας, τότε βρήκατε το τέλειο κραγιόν. Είναι προτιμότερο σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσετε το κραγιόν πριν το αγοράσετε μιας και μόνο έτσι θα γνωρίζετε εάν σας ταιριάζει και... σε καμία περίπτωση μην κάνετε αυτό που έκαναν οι μαμάδες μας, μην το «δοκιμάσετε» δηλαδή πάνω στα χέρια. Αν δε θέλετε να τεστάρετε πάντως πάνω στα χείλη, μπορείτε να δοκιμάσετε το χρώμα στο δάχτυλο, θα βοηθήσει περισσότερο.

Κραγιόν και επιδερμίδα


Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, προτιμήστε ένα κραγιόν σε αποχρώσεις του ροζ, βερικοκί και κοραλί, ενώ μείνετε καλύτερα μακριά από τις καφετί αποχρώσεις.


Αν έχετε επιδερμίδα σε μεσαίο τόνο, θα σας πηγαίνει ένα κραγιόν σε δαμασκινί ή μπορντό ενώ το έντονο κόκκινο μάλλον δε θα ήταν η καλύτερη επιλογή.


Για πιο σκούρα επιδερμίδα, ένα κραγιόν σε σκούρο ροζ, σε κεραμιδί και σε καφέ είναι ό,τι πρέπει! Αποφύγετε αντίθετα κραγιόν σε έντονο ροζ.

Και το μέγεθος μετράει


Αν είστε από τις τυχερές που έχετε ζουμερά χείλη, τότε θα ήταν υπερβολή να τα τονίστε περισσότερο με πολύ έντονο χρώμα. Προτιμήστε ένα ημιδιάφανο gloss ή μια απαλή απόχρωση σε ροζ!


Αν τα χείλη σας είναι λεπτά, μείνετε πιστές σε ανοιχτές ή μεσαίες αποχρώσεις κραγιόν. Οι πιο σκούρες θα υπογραμμίσουν ακόμα περισσότερο τα λεπτά χείλη. Τα κρεμώδη κραγιόν ή τα lip gloss μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια καλή επιλογή.

Το κόκκινο κραγιόν


Οι περισσότερες γυναίκες διστάζουν να φορέσουν κόκκινο κραγιόν γιατί φοβούνται ότι δεν τους πάει. Τουναντίον, το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις γυναίκες! Το μυστικό έχει να κάνει με τις αποχρώσεις του κόκκινου. Δηλαδή, αν η επιδερμίδα είναι πιο ανοιχτή τότε προτιμήστε καλύτερα κερασί αποχρώσεις, ενώ αν η επιδερμίδα είναι πιο σκούρα μπορείτε να τολμήσετε το πιο βαθύ κόκκινο (αν και πάλι αυτό δεν είναι κανόνας!). Καλό θα ήταν επίσης το έντονο κόκκινο κραγιόν να μην είναι ασορτί με τα ρούχα, ενώ το υπόλοιπο μακιγιάζ να είναι σε πιο διακριτικούς τόνους.

Δείτε στο βίντεο πώς να βάζετε κόκκινο κραγιόν!

  


Πώς να φοράτε σωστά το κραγιόν
 
Οι "επικίνδυνες" αποχρώσεις

Οι αποχρώσεις σε καφέ, πορτοκαλί ή κοραλί ταιριάζουν σε λίγες γυναίκες μιας και αυτά τα χρώματα τείνουν να δείχνουν τα δόντια πιο κίτρινα. Να είστε λοιπόν προσεχτικές στο πώς τις φοράτε.

Αν η απόχρωση είναι λάθος

Αν δεν σας ταιριάζει τελικά το κραγιόν που μόλις αγοράσατε, μην το πετάξετε! Μπορείτε να αναμείξετε το χρώμα με άλλα κραγιόν και να δημιουργήσετε τον δικό σας (μοναδικό) συνδυασμό. Μπορείτε, επίσης, να αναμείξετε lip balm με το κραγιόν που δεν θέλετε και να φτιάξετε μια πιο αστραφτερή απόχρωση, που πιθανώς να σας πηγαίνει καλύτερα.

Πώς βάζουμε το κραγιόν

Μπορείτε να βάλετε κραγιόν κατευθείαν από τη συσκευασία, ή να βάλατε μια ποσότητα σε ένα πινελάκι ή ακόμη και να απλώσετε μια ποσότητα στα χείλη με το δάχτυλό σας. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να φορέσετε κραγιόν με τον τρόπο που σας βολεύει. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και ως ρουζ (αλλά ποτέ το ρουζ ως κραγιόν!).

Step by Step:
-Κάντε απολέπιση στα χείλη με ειδικό προϊόν του εμπορίου.
-Απλώστε μέικ απ στην επιφάνεια των χειλιών σας με ένα σφουγγαράκι.
-Κάντε προσεκτικά το περίγραμμα με το ειδικό μολύβι και γεμίστε τα χείλη.
-Εφαρμόστε το κραγιόν (δείτε παραπάνω).
-Ταμπονάρετε τα χείλη, όχι με ένα χαρτομάντιλο, αλλά πατώντας τα χείλη στο εσωτερικό της παλάμης, μιας και εκεί το δέρμα είναι μαλακό και ενυδατωμένο.
-Βάλτε λίγο gloss στο κέντρο των χειλιών και πιέστε τα χείλη.

Ο ρόλος του μολυβιού χειλιών

Έως πρόσφατα ήταν συνηθισμένο να κάνουμε το περίγραμμα των χειλιών και στη συνέχεια να απλώνουμε από πάνω αρκετή ποσότητα κραγιόν. Πλέον το συνηθισμένο είναι να γεμίζουμε τα χείλη με το μολύβι και από πάνω να βάζουμε το κραγιόν. Με τον τρόπο αυτόν το μολύβι λειτουργεί ως βάση και διατηρεί για περισσότερο χρόνο το χρώμα στα χείλη. Προσοχή: Μη χρησιμοποιείτε ποτέ σκούρο μολύβι και ανοιχτόχρωμο κραγιόν!

 Ελευθερία Ιωαννίδου
http://www.mama365.gr/